Tekil Mesaj gösterimi

Alt 14.12.2006, 22:48   #2 (permalink)
malik bin nebi
Mesajlari Onaylanacak

malik bin nebi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Tesekkür Etti: 0
0 Kunu Icin 0 Tesekkür Aldı
malik bin nebi Tanınma yolunda
Tecrübe Puanı: 0

s.a

7) IHLAS SÛRESI

Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular:

- Bin kere "Ihlas" okuyan bir iman sahibi kendini cehennem atesinden kurtarmis olur.

bin kere ihlas okuyan cehennem ateşinden kurtulur, iddiası, bu ayetin peygamberine ait olamaz,

De ki: "Ben elçilerden bir türedi değilim, bana ve size ne yapılacağını da bilemiyorum. Ben, yalnızca bana vahyedilmekte olana uyuyorum ve ben, apaçık bir uyarıcıdan başkası değilim." (AHKAF SURESİ / 9)

sonucu anca otorite verecektir,

Din gününün malikidir. (FATİHA SURESİ / 3)

8) YÂSIN-I SERIF

- Her gece "Yasin" okumaya devam eden bir kimse sehit olarak ölür.

Ve sakın Allah yolunda öldürülenlere "ölüler" demeyin; hayır onlar diridirler. Fakat siz bunun şuurunda değilsiniz. (BAKARA SURESİ / 154)

- Bir kimse ana ve babasinin yahut onlardan bir tanesinin cuma günü kabrini ziyaret edip "Yasin" okusa büyük günahlari affolunur.

İman edenler ve soyları kendilerini imanda izleyenler; Biz onların soylarını da kendilerine katıp-ekledik. Onların amellerinden hiç bir şeyi eksiltmedik. Her kişi kendi kazandığına karşılık bir rehindir. (TUR SURESİ / 21)

O gün, herkes kendi nefsi adına mücadele eder ve herkese yaptığının karşılığı eksiksiz ödenir. Onlar zulme uğratılmazlar. (NAHL SURESİ / 111)

9) YATAGA YATARKEN

- Yataga yatarken önce "1 Fatiha" sonra "3 Ihlas" surelerini okuyan bir kimse uykusunda ölümden baska her musibetten korunmus olur.

Allah'ın izni olmaksızın hiç bir musibet (hiç kimseye) isabet etmez. Kim Allah'a iman ederse, onun kalbini hidayete yöneltir. Allah, her şeyi bilendir. (TEĞABÜN SURESİ / 11)

Andolsun, mallarınızla ve canlarınızla imtihan edileceksiniz ve sizden önce kendilerine kitap verilenlerden ve şirk koşmakta olanlardan elbette çok eziyet verici (sözler) işiteceksiniz. Eğer sabreder ve sakınırsanız (bu) emirlere olan azimdendir. (AL-İ İMRAN SURESİ / 186)

selam ile