Alıntı:
mhmt Nickli Üyeden Alıntı
enteresan..
böyle bi cevap hemde metin abiden...
ve evet abi..
canımızı sokakta bulmadık.. bunun için..
ENFAL/20-41-44
20- İman edip de hicret edip, mallarıyla, canlarıyla Allah yolunda cihad edenler, Allah katında en büyük dereceye sahiptirler. İşte bunlar murada ermiş olan mutlu kullardır.
41- Ey müminler! İster hafif techizatla, ister ağırlıklı olarak seferber olun ve mallarınızla, canlarınızla Allah yolunda cihad edin. Eğer bilirseniz böylesi sizin için daha hayırlıdır.
44- Allah'a ve ahiret gününe inananlar, mallarıyla ve canlarıyla cihad etmeyi görev bildiklerinden (zaten geri kalmak için) senden izin istemezler. Allah o muttakilerin kimler olduğunu bilir. .
.
.
ŞİMDİ BU AYETLERDEN NE ANLAŞILMALI ABİ..
CAN'la "cihad" demek..
yani başımıza gelmeli he??
öyle..belki savaşırı o zaman..!!
ahirette de deriz allaha..
"allahım sen isa yı gönderecem dedinya..
bizde onu bekledik..
naapalım. sen -haşa- zamanında göndermeyince
diğer müslümanlar acı çekti..biz naapalım.dua ettik. yetmezmi??"
allah sonumuzu hayır etsin.. |
Selam,nükte anlamaktan gecer eger bir toplulugun binde 99 u her seyi Mehti gibi kurtaricidan bekliyorsa denecek bir sey bulamiyorum.Ne dememi beklerdin Mehmet savasalimmi?ne icin daha dün Islam adina Islami arkadan vurmadikmi bir birimizi öldürmemiz icin abd si ab si bilmem ne moskofu elimize silahlari bedava vermedimi?Daha dün Saddami basimiza ölüm kusan canavar yapan lar simdi oralari paylasmadimi,sen bilmiyorsun ama benim senemin alti ayi onlarin icinde adamlar hala abd diyor türk dedigin zaman zehir kusuyor.Aslinda cevabi sen vermissin gelecek olanimi bekleyeli?
Allah yoluna canin sözümü olur Anamiz,babamiz,kardeslerimiz,esimiz ve dahi cocuklarimiz hepsi feda olsun;hala düsündügüm seylerin basinda suudilerin hemen yani basindaki bir Somali var ac susuz sefalet diz boyu degil ölümüne boydan asmis halde ama ne yazikki kendini Kutsal topraklarin hizmetkari ilan edenler altin WClerdeler,bunlar icin kilimi dahi oynatmak icimden gelmiyor.Bir filistin bir afkanistan bir cecenistan Her gün onlarla yatmak onlarla kalkmak ama sadece Allah icin diyorum.Selam ve sevgilerle.
Verdigin ayetler icin tesekkür ederim.