Tekil Mesaj gösterimi

Alt 12.12.2006, 00:03   #3 (permalink)
Emir Hattab
Tercübeli Üye

Emir Hattab - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Emir Hattab isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Tesekkür Etti: 0
0 Kunu Icin 0 Tesekkür Aldı
Emir Hattab İslenmemis bir mücevherEmir Hattab İslenmemis bir mücevherEmir Hattab İslenmemis bir mücevherEmir Hattab İslenmemis bir mücevherEmir Hattab İslenmemis bir mücevherEmir Hattab İslenmemis bir mücevher
Tecrübe Puanı: 5

Öncelikle Bu Hadis veya Başka bir Hadis hakkında Ayetle değerlendiricek birisi değilim böyle birisi olsam tefsir yazardım herkez bu veya başka Hadise Ayetler ışığında değerlendiririse binlerce yorum çıkar...Sapkınlıkdan Başka bir şey olmaz

Konuya gelecek olursak Ben İslamın 5 şartınıda yerine getiririsek cennete gireriz diye bir şey demedim Peygamber Efendimiz (s.a.v.) Hz Ebubekir vefat etmeden önce Cennete 8 Kapıdanda girceğini müjdelemişdir yani Peygamber Efendimiz (s.a.v.) Bu Kişinin Bu verdiği sözleri gerçekleştirdiği takdirde Cennete gideceğini Bilemez mi? Bu Hadisdeki Efendimiz (s.a.v.) in o kişiye cenneti müjdelemesi islamın 5 şartını uyguluyan herkezin Cennnete gidiceği düşüncesini çıkarmışsınız sanırım

Rasulullah (A.S.) Efendimiz Buyuruyor:
"Büyüğümüzü (hürmet ve edeble) yüceltmeyen, küçüğümüze merhamet göstermeyen, alimimizin (kıymet ve edebini) bilmeyen bizden değildir." (Ahmed, Hakim, Tirmizî)

"Allah'ım! İnsanlar seni verdiğin nimetler yüzünden severler; bense seni verdiğin belalar yüzünden severim".