kardeşlerim merhaba..ben yaklaşık 3 aydan beridir hafıza teknikleri seti çalışıyorum ve inanın büyük faydasını gördüm..hayatın her yerinde mutlaka işinize yarayabilecek metodlar var..hafıza tekniklerinden yola çıkarak bende nacizane birşeyler üretmeye çalıştım ve işe yaradığını gördüm..mesela sureleri ezberlerken önceleri devamlı yazarak ve tekrar ederek öğrenmeye çalışıyordum..ama şimdi farklı bir metodla ezberliyorum..umarım sizinde işinize yarar..bir iki örnekle açıklamaya çalışayım..
Süreleri ezberlemeden önce anlamlarını öğreniyorum..
FİL SURESİ:
l.Rabbin fil sahiplerine neler etti, görmedin mi? 2.Onların kötü planlarını boşa çıkarmadı mı? 3.Onların üstüne ebâbil kuşlarını gönderdi.
4.O kuşlar, onların üzerlerine pişkin tuğladan yapılmış taşlar atıyordu. 5.Böylece Allah onları yenilip çiğnenmiş ekine çevirdi.
Surenin içinde geçen olayları anlamaya çalışıyorum..gözümde büyük bir fil canlandırıyorum..ve fil sahiplerinin nasıl helaka uğradığını düşünüyorum..ebabil kuşlarının saldırıları akli gözümle görmeye çalışıyorum..kuşlarının ellerinde tuğla olduğunu ve çok kızgın bir biçimde onların üzerine attığını görüyorum..ve müddet sonra yaralanan kavmin çiğnenmiş ekine çevrildiğini görüyorum...
İnanın bu şekilde öğrenmek çok faydalı..Namaz esnasında sureyi okurken bu olayı düşünüyorsunuz..bir insan aynı anda iki şeyi düşünemez..bu nedenden dolayı namaz esnasında sadece bu olaya konsantre olduğunuz için şeytan size musallat olamıyor..
Arapça okunuşunu ise yazarak ve sık tekrarlayarak en fazla 3 gün içerisinde öğrenebilirsiniz..süreyi okurken aklınızda olayı canlandırmanız kıldığınız
namaza dahada bir anlam katıcaktır..
Allah'a emanet olun....