Tekil Mesaj gösterimi

Alt 03.12.2006, 16:44   #4 (permalink)
alptraum
Tercübeli Üye

alptraum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

alptraum isimli Üye şuanda online konumundadır
Tesekkür Etti: 42
70 Kunu Icin 105 Tesekkür Aldı
alptraum Asırı şöhretli ve itibarlı birialptraum Asırı şöhretli ve itibarlı birialptraum Asırı şöhretli ve itibarlı birialptraum Asırı şöhretli ve itibarlı birialptraum Asırı şöhretli ve itibarlı birialptraum Asırı şöhretli ve itibarlı birialptraum Asırı şöhretli ve itibarlı birialptraum Asırı şöhretli ve itibarlı birialptraum Asırı şöhretli ve itibarlı birialptraum Asırı şöhretli ve itibarlı birialptraum Asırı şöhretli ve itibarlı biri
Tecrübe Puanı: 64

İmtisali cahidu fillah olubtur niyetim,

Dini islamın mücerred gayretidir gayretim.

Fazlı Hak ve hikmeti cündü ricalullah ile,

Ehl-i küfrü serteser kahreylemektir niyetim.

Embiyau evliyaya istinadım var benim,

Lütfü Haktandır hemen ümidi fethu ve nusratım.

Nefsim ve malımla nola kılsam cihanda içtihad,

Hamdülillah var gazaya sad hazaran rağbetim.

Ey Muhammed! Mucizatın Ahmedi muhtar ile,

Umarım galib ola Edayı dine devletim.

Fatih Sultan Mehmed Hazretleri bu kasidesinde bunların hepsinden yardım istiyor.

b- Melâikelerin yardımı:

Cenab-ı Hakkın melekleri yardımcıdır. Bir kimse Cenab-ı Hakk'ın Esma'ül-Hüsnasından bir isim ile Hakka yalvarsa o ismin Hüddamı melek vardır. O ismi okuyanlara kimseye görünmeden yardım ederler. Her bir ismin böylece hüddamı isme bağlıdır. Fakat şu işim şöyle böyle olsun diye dünya işi için, esma çekmek haramdır. Ya küffar ile muharebede, veyahut dini için yarar şeylerde caizdir. İstanbul'u Gayyum Esması ile Ak Şemseddin ve Sultan Fatih Muhammed aldılar.

c- Ruhlar yardımı şudur:

Cenab-ı Hakk'ın sevdiği bir çok embiyalar, evliyalar vardır ki onlar ölmemiştir. Hala çağıranlara yetişirler. Her nerede olsalar ve her nereye çağırsalar, hemen yetişirler. İmdat etmeleri ve tasarrufları her zaman kıyamete kadar bakidir. Bunlar zamanlarında ehl-i tarikat idiler. Her birlerinin tarikleri vardır. Her kim tarikatı inkâr eder ise bunların yardımlarından mahrumdur. Kendi müslüman olupta bunlardan mahrum kalanlara, yazıklar olsun.

d- Diri olan evliyaların yardımı şudur:

Cenab-ı Hak yolunda çalışanlara öyle kuvvet verir ki dünyanın dört köşesinde hükmü yürür. Bunlardan neler zuhur ederse Peygamberlerinin büyüklüğündendir. Onun şanıdır. Ağası yiğit olunca etbağıda yiğit olur. Resulün kendi büyük ise ümmeti de büyük olur.

Peygamberimiz (Sallallahu aleyhi vesellem) kendi büyük ise ümmetide büyük olur demek: Yani 124 bin peygamber Kur'an-ı Kerim'de 28 tanesinin ismi geçer. İsmi geçen peygamberler diğerlerinden büyüktür. Bunun içinde altı tane ulul azim Peygamber vardır. Bunlarda 28 peygamber içinden en büyükleridir. Ulul Azim demek, yüksek, büyük demektir. Bu altı peygamber içinde bazıları dört tanesinin daha büyük olduğunu söylerler. Bu altının hepsinden ve dördünden en yükseği, en büyüğü Peygamberimiz (Sallallahu aleyhi vesellem)'dir. Peygamberimiz (Sallallahu aleyhi vesellem) büyük ise ki bu muhakkaktır ve büyüktür. Kur'an'da hâtemen Nebiyyin dediği odur. Bütün Peygamberlerin baştacıdır. İşte Peygamber büyük olunca ümmeti de büyük olması lâzım dediği odur.

Bir deve kuşu yumurtası dendi mi, akla çok büyük yumurta gelir. Bir serçe yumurtası denildi mi, akla çok küçük bir yumurta gelir. Bir fil yavrusu denilse, akla çok büyük bir yavru gelir. Bir tavşan yavrusu denilirse, akla çok küçük bir yavru gelir. Soru:

- Bunları gördün mü? Cevab:

- Görmedim. Peki büyük-küçük olduğunu ne biliyorsun? Madem ki kendisi büyük yavrusu da büyük, kendisi küçük yavrusu da küçüktür.

Peygamberimiz (Sallallahu aleyhi vesellem) Hadîs-i şerifinde buyuruyor ki:

«Ben Allah'ın birliğine yemin ederim ki; sizler harbe gidip dağlar, ovalar, vadiler geçersiniz. Sizin evde hastadır, sakattır, ihtiyardır diye bıraktıklarınızın içinde bazı kimseler var ki, sizinle beraber o dağları, ovaları, o vadileri geçerler. Sizinle cephede harb ederler. Sizin zaferi kazanmanıza yardımcı olurlar. Lakin siz bilmezsiniz.
Ehl-i küfrü serteser kahreylemektir niyetim.
Embiyau evliyaya istinadım var benim,
Lütfü Haktandır hemen ümidi fethu ve nusratım.
Nefsim ve malımla nola kılsam cihanda içtihad,
Hamdülillah var gazaya sad hazaran rağbetim.
Ey Muhammed! Mucizatın Ahmedi muhtar ile,
Umarım galib ola Edayı dine devletim!