yabanGülünden bende bu konuyu destekliyorum ve istiyorumki türkiyedede degisik diller ögretilsin. 1 dil 1 insandir.ve birseye daha yönelmek istiyorum.neyazikki türkcemiz gittikce tükenmekde cünkü has türkcemizde olan kelimeler yabanci dillerdeki kelimeler hakim olmakda.ve nerde bizim osmanli zamanimizda dilimiz.cok az denilecek kadar düzgün has türkce konusan insanlar kalmis.buna artik dur demeli ve gelecek nesillerimize düzgün bir devlet birakmak icin biran önce kendimizi gelistirmeli ve türkcemizi düzeltmeliyiz aksi takdirde güzel türkcemizden eser kalmayacak.
Türkce dil sorunu tek ülkemizde yasanmiyor.yurt disinda yasayan vatandaslarimizda büyük bir sorun olmakdadir. 2.nesil veya 3.nesil avrupada dogup büyüyen geclerimiz dillerini, kültürlerini ve dinlerini unutmaktadirlar. burdan yurtdisinda yasayanlara sesleniyorum ARTIK BUNADA DUR DIYELIM.cok türk bulunan okullarda ayriyeten türkce dil egitimini taleb edelim.
türkcemizi konusamayan gecler gördükce icim sizlamakdadir.
__________________ [SIGPIC][/SIGPIC] Nerede olursan ol Allah’a karşı gelmekten sakın; yaptığın kötülüğün arkasından bir iyilik yap ki bu onu yok etsin. İnsanlara karşı güzel ahlakın gereğine göre davran. Tirmizî, Birr, 55. |