Alıntı:
islamci Nickli Üyeden Alıntı
bak kardeşim ben Allah(c.c.) ı noksan sıfatlardan tenzih ederim. tabiki o, zamanı yaratmıştır. neyin önce neyin sonra ve kişinin ne yapacağını bilir. ama yinede imtihan eder. neden? çünkü Allah(c.c.) adaletlidir.
siz anca benim terslediğime terssiniz. ne dersem muhalefetsiniz. bi bakın bana laf anlatağınıza benim gözümle bakın. ayet ne anlamda olursa olsun yanlış anlama düşmez.
hadiste böyle değil tabi başka anlamlara çevirilince neden yanlış anlamlara neden oluyor?? çünkü insan sözü.
bu arada kişi yaptığından sorumludur. ne yapsa kendine eder. yaptığın iyilik nerde olsa karşına çıkar. yaptığın kötülükte nerde olsa karşına çıkar. Allah(c.c.) zerre kadar iyliğide, zerre kadar kötülüğüde bilir ve ortaya çıkarır. çünkü Yüce Allah(c.c.) adaletlidir.
siz bunu anlamak istemiyorsunuz..
|
bizlerde diyoruz ki hadisin yanlış veya dogru oldugunu nereden anlaya biliriz tabiki kuranda size bir örnek vereyim sevgili islam kardeş sözde hadis aslında degil fakat öyle söylüyorlar bakın ne diyor kadından devlet başkan ve ona hiçbir şey danısılmazmış yoksa yanlış bir yol gösterirmiş bu tamamen yalan ve bunun yalan oldugunu nereden anlıyacagız ilk kaynak kuran bakalım kadından devlet başkanı olunurmuymuş olunurmuş ve hatta ona ilmi konularda danışıla bilinirmiş bunu konuda hz.süleymannın kurandaki kıssasına bakıldıgında dogruluk ortaya çıkıyor gelelim kadından fikir almaya alınır bu da peygamber s.a.v eşlerinde bazı konularda fikir aldıgı ortadadır peki bunu yapan peygamber s.a.v niye yasaklasın böyle bir şeyin işte hadis kitaplarındaki böyle ayrıntılı konular yazılınca bizim zavallı kesim sadece soruyu alıp millette hadis gibi yuttururlar
selametle