05-09-2008, 19:01
|
#163 (permalink)
|
|
Super Moderator
Style: 0
bekir isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Memleket: Trabzon
Kan Gurubu: 0 RH +
Thanked 2.692 Times in 1.238 Posts
Tecrübe Puanı: 234
|
Alıntı:
islamci Nickli Üyeden Alıntı
bunu bir üslup olarak mı görürsünüz? size başka bişe diyemem. peygamberimize gelen emirlere üslup dersiniz.
|
Bak kardeşim, yazılanı anlayamama gibi bir durum olunca, tekrar tekrar sormak, söyleneni farklı anlayıp, bulandırmaktan çok çok hayırlıdır.
Alıntı:
neyi anlamıyoruz peygamberimizin açıkladığına mı inanmıyoruz? haşa peygamberimiz kuranı öğretti ve o yazdırdı. ve dediğiniz gibi bazı açıklanamayan şeyleri onlara öğretti. hatta bazı şer dediğimiz olayların hayır olduğunu ve Allah(c.c.) ın bizi denemesi için vasile kıldığını anlattı.
haşa biz peygamberimiz gibi algılayamayız....onun gibide düşünemeyiz.
|
Çok güzel islamcı. Sen böyle düşünüyorsan, hiç problem yok.
Alıntı:
lafları çarpıtıyorsunuz. kitap kendisine ben apaçık bir kitabım dediği için böyle dedik. yani anlayabilmemiz mümkün.
|
Ancak anlayamadıklarını Peygamberimizin izahı ile anlamalıyız değil mi islamcı, evet.
Alıntı:
sadece bu kadarsa amenna bende onları öğrenmek istiyorum. ama kurandan tamamen kopuk ve tamamen zıt olaylar kuranla bire birmiş gibi gösteriliyor ben buna karşıyım. o yüzden peygamberimizin sözleri tahrif edilmiş diyorum. sadece kurana uyanlar tercihimdir. yani bunu peygamberimiz söylemiştir diyerek uyuyorum.
biliyorsunuz ki kurana ters konuşmaz peygamberimiz...
|
Kur'an a ters ve Peygamberimiz adına uydurulmuş, eksiltilmiş, fazlalaştırılmış, anlamı değiştirilmiş her şeye biz de itiraz ediyoruz. Bizim kör bir taassubumuz yok islamcı.
Alıntı:
inanmadığımızı nerden çıkardın bekir kardeş?? biz peygamberimizin sözlerine inanırız. onun açıklamaları bize gerektir. ama aradan baya yıllar geçti ve peygamberimizin sözleri tahrif edildi. siz buna inanmıyorsunuz?? yani değiştirildiğine inanmıyorusunuz??
|
Tahrif edilmiş her şeye, Kur'an dan yada Hadisten, her şeye ve hatta senin, benim sözümden de tahrif edilmiş her ne varsa itiraz eder, Allah 'a sığınırıız.
Ancak, anlamak, doğru olanı anlamak, anlıyorum sanıp da yanlışla amel ve iddia da bulunmamak, işte bu şartla...
sadece bir kul
|
|
|
|