Tekil Mesaj gösterimi

Alt 05-09-2008, 17:37   Themenautor   #11 (permalink)
ibrahim571632
Kıdemli Üye

ibrahim571632 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Style: 0

ibrahim571632 isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Memleket: El-Aziz
Kan Gurubu: 0 rh +
ibrahim571632 Sasirtici yükselisi varibrahim571632 Sasirtici yükselisi varibrahim571632 Sasirtici yükselisi var
Tecrübe Puanı: 49
Referrals: 0
Rahman ve Rahim olan Yüce Allahın adıyla...

Kur'anı hakkıyla okuyan her müslüman feraset zırhıyla gezinir.Allahın nuruyla bakar eşyaya ve hadiselere.Okuduğu Kur'an'a muhalif olan, onun ahkamıyla uyuşmayan,örtüşmeyen her hadiseyi Allahın kendisine ilham ettiği ferasetle fark eder.

Kur'ana muhabbetle bağlı olduğu iddiasında olan bana göre iyi niyetli ama okumanın gerçek manada hakkını verememiş,Onu tefekkürsüz bir biçimde , ön yargılar ve tevehhümlerle okumakta olan kardeşlerimiz var.

İşte malasef bu önyargı ve tevehhümler nedeniyle yukarda sözü edilen o ferasetten nasibini alamamış bu kardeşlerimiz ; kendilerine kuranı öğreten,tebliğ eden,açıklayan, bizim uhrevi dünyamız için Rabbimizin tabiriyle kendini heder eden,yıpratan,Ümmedim ümmedim diyerek hal diliyle ahu figan eden bir Rasule (s.a.s.) aman muhabbetim sadece Kur'an'a olsun, olurda peygambere muhabbette ölçüyü kaçırıp şirk koşarım ( ) tevehhümüyle itaatten, sözünü dinlemekten ona vakit ayırmaktan onun gibi konuşmaya çalışmaktan onun gibi yaşamaya çalışmaktan imtina ediyorlar.Sakınıyorlar,kaçınıyorlar,korkuyorlar....

Koşar adım kaçıyorlar.Kaçmakla kendisi kurtulacak, yetmedi Rasullullaha muhabbetten insanları soğutmaya kalkıyorlar. Aman Allahım bu ne çarpık bir imandır.Kur'an sevdalısı ama Peygamber antipatisiyle dolu...Yarabbi aklıma mukayyet ol.

Şimdi lütfen bana izah edermisiniz.Allahın nuruyla bakan onun ilham ettiği ferasetten nasibini almış bir Kur'an sevdalısı,nasıl olurda peygambere şirk koşmadan sevme ölçüsünü tutturamaz.O ayetlerden hiçmi nasibini almamışta Rabbi ile Rasulü arasında hangisine nekadar muhabbet edeceğini bilemez.Kimin Rab kimin kul olduğunu kestiremez.Heyhat kafayı yiyecem hangi mantıkla Kur'anın yüzüne baka baka Allahın Rasulüne nasılda zulmediyorsunuz. Birde kalkıp kur'andan aldık bu yetkiyi diyorsunuz.

Doğru.Hem Rabbimiz hem Peygaberimiz defaatle bizleri şirk koşmamamız,ölçüyü kaçırmamamız hususunda uyarıyorlar.İsayı (A.s.) Rab edinenler bozulmuş,tahrif edilmiş bir kitaptan ilham alarak rab edindiler.Haşa sizin elinizde tuttuğunuz kitap Kur'an.Karıştırmayın, O fürkandır.O tahrif edilememiştir ve belki onlarca ayetinde Allah vaadediyor.Bana iman eden Rasulüme, Rasulüme iman eden bana iman eder diye.Ayırdetmiyor rabbimiz.Yüce zatına duyulan muhabbetten Habibini mahrum etmemek için Yüce Uluhiyeti ile birlikte Rasulünüde aynı anda anıyor.belki onlarca ayette sen elçisin diyor,sen insansın ve ölümlüsün diyor ama buna rağmen O'na(S.a.s.) iman eden bana iman etmiştir diyor.

Şimdi çekin ellerinizi bizim üzerimizden. Biz Rabbimizle, Rasulümüzün kalbimizdeki yerlerinden eminiz.Kimin Rab kimin Rasul olduğunun farkındayız.Efendimizin bize dinimizi eksiksiz tebliğ ettiğinden eminiz.Kur'an haktır.Hakkın katındandır.Efendimiz (S.a.s.) ise onun tebliğ hizmetkarıdır.Habibidir.Hürmetine kainatı yarattığı Ölümlü beşerdir.Siz okumakta olduğunuz Yüce Kitaptan alacağınız nasibi arttırmaya çalışın.Zira görünen o ki bukadarı endişelerinizden kurtulmanız ve Peygamber sevgisiyle dolmanız için yetersiz.(Allahu Alim)
.
.