Tekil Mesaj gösterimi

Alt 04-12-2008, 16:31   #159 (permalink)
Duha
Süper İlgili Üye

Duha - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Style: 0

Duha isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Thanked 1.946 Times in 990 Posts
Duha Site üyelerince oyu 1000i geçti :)Duha Site üyelerince oyu 1000i geçti :)Duha Site üyelerince oyu 1000i geçti :)Duha Site üyelerince oyu 1000i geçti :)Duha Site üyelerince oyu 1000i geçti :)Duha Site üyelerince oyu 1000i geçti :)Duha Site üyelerince oyu 1000i geçti :)Duha Site üyelerince oyu 1000i geçti :)Duha Site üyelerince oyu 1000i geçti :)
Tecrübe Puanı: 242
Referrals: 0
Alıntı:
Serhan Eğeryılmaz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Mezhep dediğiniz de nedir,hepimiz Allahb Resulu Muhammed Mustafa'nın ümmeti isek daha başka adlar aramak bid'at olur.Bir insan ya müslümandır ya değildir.
Mezheb Nedir?

Mezheb; bir Müslüman'ın ibadet ederken, hal ve tavırlarında,yani; Amelinde tuttuğu; tercih ettiği yoldur. (Şia ameli mezheb değil ittikadi mezheb, yani, fırkadır.)

Bakınız tercih ettiği yol, dedim. Tereccüh ettiği; üstün tuttuğu yol, demedim.

İşte mezhebe karşı olanlar sanıyor ki, ehl-i mezheb Mezhebini sair mezheblere üstün tutuyor ve sanıyorlar ki ehl-i mezheb diğer mezhebleri aşağı veya batıl görüyor. Sanıyorlar ki, ehl-i mezheb mezhebe "farz" diyor. (Mezheb farz değildir. Mezhebsizlik insanı kendi mezhebine götürür ki burda haram tehlikesi kavidir. Çok farklı şeyler)

İşte bir şeye dost olmak için nasıl tanımak lazımsa bir şeye düşman olmak içinde tanımak lazımdır. Mezhebin ne olduğunu ve ehl-i mezhebin davasını bilmeden düşman oluyorsunuz.
Evet Ehl-i Mezhebi belki şirkle itham eden veya ehl-i mezhebi imamlara köle olmakla suçlayıp, bölücülükle yaftalayanların asıl kendileri belki müşrik ve imamlarına köle ve bölcüdürler veya olma ihtimalleri var.

Bakın onlara nasıl kendi imamalarının söylediklerine delilsiz teslim olmuşlar. Nasıl hiç bir dayanakları yok. Mezhebleri bidat olmakla itham eden o tv hocalarına nasıl delilsiz inanıyorlar.

Tv'de konuşan bir mezhebsiz hoca diyor; "Şefaat yok, Kadir gecesi yok, miraç yok,şu yok, bu batıl, şu şirk vesaire"
Peki delili var mı? Yok! Hoca nasıl bir tavır içinde "ben söyledim oldu"

Peki mezheblere düşmanlık kusan o hoca beyefendi, bir mezheb imamı gibi hareket etmiş olmuyor mu? O adama inananın tek yaptığı şey İmam-ı Azam, İmam-ı Şafi'yi red edip Bayraktari mezhebine girmek olmadı mı? Peki, o adama inanan acaba bizi suçladıkları teslimiyetçiliğe kendileri tutulmadı mı? Sorguladı mı, delil istedi mi;araştırdı mı?
Geçen bir kuzenim bana diyor "Kur'an'da baş örtüsü yokmuş,tv'de bir doktor öyle söyledi"
Dedim; "Peki Kur'an'a baktın mı?
Dedi "Yoo! koca doktor yalan mı söyleyecek
Dedim "Her asırda sayıları yüzbinleri bulan Allah dostları, sadıklar, salihler;müslümanlar, mü'minler yalan mı söyleyecek. Hadi hepsi yalan söylesin. Beni hocalarımın kölesi olmakla itham eden sen, o doktora köle olmadın mı?
Sustu.
...
Peki, madem mezheb bölücülüktür, o adam yeni bir mezheb açmış olduysa esas bölücü o değil midir?

Bizi hocalarımızın, imamlarımızın kölesi olmakla suçlayanlar , siz o adamın kölesi olmuş olmayasınız.

Hanginizin gerçek bir fikri var. Hanginiz bir hocanın söylediği sözde delil istediniz, hanginiz o sözü araştırdınız, üstünde tefekkür ettiniz. Yoksa kolay olan yolu yapıyor olmayasınız "teslimiyetçilik". Tenebeller...

Evet asıl siz teslimiyetçi olmayasanız. Ne oldukları meçhul zatlar size diyor "Mezheb yok" Diyorsunuz "baş üstüne. Mezheb yok". Soruyorsunuz; "nasıl amel edelim?" Diyor, "Kur'an'ın dediği gibi.." Soruyorsunuz; "Kur'an ne diyor?" Size diyor, "Ben nasıl anladı isem onu diyor"

Evet siz de kabul ediyorsunuz.

Mezhebsizler; sakın bana Mezhebsiz olduğunuzu söylemeyin.

Sakın hür olduğunuzu söylemeyin.

Sakın aklettiğinizi söylemeyin.

Hiç inandırıcı olmuyor.

Evet bizi mezheblerden uzaklaştırmak isteyenler güya diyor "Hür olun" Hem güya iyiliğimizi istiyorlar.

Hür olun, diyenin önce kendi hür olması lazım gerekemez mi? Oysa bunu diyenler hürriyetin ne demek olduğunu bilememişler.
Hem madem biz zarardayız görüyorsunuz ve madem zararar kendi rızası ile gerenin lehine bakılmaz, daha ona ilişilmez. Bilin ki biz severek ve istiyerek mezhebteyiz. Bizim lehimize bakmayın. Varın yolunuza gidin.

Evet siz kendi mezhebinize (kendi tabirinizle mezhebsizliğinize) biz kendi mezhebimize. Sizin amel şekliniz size, bizim amel şeklimiz bize.

Ey, İslam'ı düzeltmeye soyunmuş efendi! Sen kendi İslamını düzelt. Madem elinde değerli bir eşya olduğunu iddia ediyorsun. Madem hakikat sende görüyorsun, bil ki, hakikat değerlidir. Değerli mal ise kapı kapı dolaşarak (medyada boy göstererek) satılmaz. Değerli mal ancak talip olan çıksa satılır. Sen hangi hakla talep olmadığı halde malını satmak istiyorsun. Yoksa amacın bizi sana köle yapmak mı?

İyi ama bizim imamlarımız varken sana niye uyalım? (sözlerim Serhan eğeryılmaza değildir)

Selametle

Konu Duha tarafından (04-12-2008 Saat 16:34 ) değiştirilmiştir..
Bu Mesaj Icin Duha Kardesimize Allah Razi Olsun Diyenler:
Abdullah el-Necdi (04-13-2008)