Alıntı:
metin mete Nickli Üyeden Alıntı
Iste meselede bu ya Her seferinde dikte ederek ben Vahyle uyariyorum/Uyuyorum demesine ragmen bu gibi bir hadisi söyledigini iddia edebiliyorsunuz...
Ona olan saygi ve sevgimizin büyüklügü onu bu gibi olumsuz sözlerden TENZIH ediyoruz.
|
Alıntı:
metin mete Nickli Üyeden Alıntı
Ya kardesim ben Allahin celiskisiz Kelimullahi diyorum siz?
Vahiymi saglam Bunlarmi?
|
Benim Allahın rasulünün sözlerine ehemmiyet vermeyen, onun mübarek kelamını bizlere ulaştıranlara itibar etmeyen ve onlardan bize ulaşan ve milyonlarca müslümanın kalbine sinmiş olan hadisleri ÇELİŞKİLİ ve BU GİBİ HADİSLER diyerek ananların nasihatlerine ihtiyacım yok. Nasihat ihtiyacı duyarsam Rsaulullaha kulak veririm....
Allah'a ve Resûlü'ne inananlar ve onlardan hiç biri arasında ayrım yapmayanlar, işte onlara ecirleri verilecektir. Allah, bağışlayandır, esirgeyendir. (NİSA SURESİ / 152)
Ey iman edenler, Allah'a,
elçisine, elçisine indirdiği kitaba ve bundan önce indirdiği kitaba iman edin. Kim Allah'ı, meleklerini, kitaplarını, elçilerini ve ahiret gününü inkar ederse, şüphesiz uzak bir sapıklıkla sapıtmıştır. (NİSA SURESİ / 136)
Kitap 3.sırada ve rasulden sonra zikrediliyor belki dikkatinden kaçmıştır haa???
Eğer siyerciler veya hadisçiler ile bir sorununuz varsa onların yanlışlarını ifşa edin Tirmizileri , Buharileri tekzip etmek sizin işiniz değil.....
Onlar, onun tevilinden başkasına bakmazlar mı? Onun tevilinin geleceği gün, daha önce onu unutanlar, diyecekler ki: "Gerçekten Rabbimizin elçileri bize hakkı getirmişlerdi. Şimdi bize şefaat edecek şefaatçiler var mıdır? Veya geri çevrilsek de işlediklerimizden başkasını yapsak." Gerçek şu ki onlar, kendilerini hüsrana uğratmışlardır, uydurmakta oldukları şeyler de kendilerinden uzaklaşıp kaybolmuşlardır. (A'RAF SURESİ / 53)
Bir peygamberki şefaat yetkisi ile donatılmış iken nasıl oluyorda ilham kaynağı olan KİTAP edemiyor oda ayrı bir merak??
Andolsun, sizden önceki nesilleri,
resulleri kendilerine apaçık deliller getirdiği halde, zulmettikleri ve iman etmeyecek oldukları için yıkıma uğrattık. İşte biz, suçlu-günahkar olan bir topluluğu böyle cezalandırırız. (YUNUS SURESİ / 13)
Andolsun, biz senden önce elçiler gönderdik; onlardan kimini sana aktarıp-anlattık ve kimini anlatmadık.
Herhangi bir elçiye, Allah'ın izni olmaksızın bir ayeti getirmek olacak şey değildir. Allah'ın emri geldiği zaman hak ile hüküm verilir ve işte burada (hakkı) iptal etmekte (istekli) olanlar hüsrana uğramışlardır. (MÜ'MİN SURESİ / 78)
Bu konu benim açımdan kapanmıştır.Haklı olduğumuz bir konuda dahi ileri gitmemekle emrolunmuş birer ümmedin mensubuyuz.Ben bu konu boyunca kalbinizi kırmışsam Helalalliğinizi ister Allaha Emanet olmanızı dilerim