Tekil Mesaj gösterimi

Alt 04-02-2008, 23:01   Themenautor   #22 (permalink)
metin mete
Süper Aktif Üye

metin mete - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Style: 0

metin mete isimli üye çevrimiçidir (Online)
Memleket: Osmaniye
Kan Gurubu: 0 RH negatif
Thanked 2.097 Times in 1.085 Posts
metin mete Site üyelerince oyu 1000i geçti :)metin mete Site üyelerince oyu 1000i geçti :)metin mete Site üyelerince oyu 1000i geçti :)metin mete Site üyelerince oyu 1000i geçti :)metin mete Site üyelerince oyu 1000i geçti :)metin mete Site üyelerince oyu 1000i geçti :)metin mete Site üyelerince oyu 1000i geçti :)metin mete Site üyelerince oyu 1000i geçti :)metin mete Site üyelerince oyu 1000i geçti :)metin mete Site üyelerince oyu 1000i geçti :)
Tecrübe Puanı: 337
Referrals: 4
Alıntı:
ibrahim571632 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Sayın Metin Mete Kardeş
Yasin suresinin 69.ve70.ayetlerinde değinildiği gibi Kuranın diriler üzerine indirildiğini yazmışsın.Herhalde dirilere indirilmiştir mübarek insan.Bir müjde ve Uyarı olan Hak Kitap Kabirdede insanı uyarır ve Müjdeler diye ahmakane bir iddiamız yok.Bu dini mesneti olmayan komik bir iddia olur.Bizim dediğimiz ama senin anlmamamakta direndiğin şey şu ki; Kuran dirilere bir uyarı ve müjde kaynağı olduğu kadar Ölenede Rahmet vesilesi olabilir.Tirmizi gibi mübarek bir zattın tavatürle nakledegeldiği bir hadisi uydurma olarak addediyorsun.Sen kaçtane hadis ulaştırdın milyonlarca müslümana merak ediyorum........

Allahın Kitabı Haktır.Ne bir eksiklik ne noksanlık olmaz olamaz.O Allahu Alem tarafından muhafaza edilmektedir.Kitapta seninde ifade buyurduğun gibi türlü türlü ifadelerle hakikatler sıralanmıştır.

Ama insanlık tarihi boyunca onbinlerce Rasul o kitabı tanıtmış , İlahi emir ve yasakları ifşa edip uyarmış, izah etmiş, açıklamıştır.Ama senin mantığına göre Rasullere,Onların ardından gelen ve Efendimizin benzetmesiyle her biri birer yıldız olan Ashabı güzine ,onların ardından gelen yüz binler Allah dostuna hiç gerek yoktur.Çünkü kitap vardır okuyan okuduğundan anladığı kadar amel eder.

Senin kavrayıp ısrarlada alakalı alakasız ayetleri bir bir sayman o kitaptaki hakikatleri idrak ettiğin anlamına gelmez....

Şimdi yerinde olsam bir tefsir açıp o yazageldiğin ayetlerin nezaman, ne şartlarda, ne vasfa sahip insanlar için indirildiğini, o ayetler hakkında Efendimizin ne buyurduğunu vs..vs.. araştırım. Sonrada karşımda sanki Kafir bir topluluk varmış gibi Onlara atfedilmiş, ithaf edilmiş ayetleri müslümanlara yazmaktan vazgeçerim...

Ölene Rahmet ediyorsa Eksiksiz olan Vahyde vardir herhalde eger bu iddianiz dogruysa bir beyyine kondursaydiniz?

Hasa ben kim uydurk yazmak kim?ASiz beni baskalariyla karistiriyorsunuz sanirim.Önce teesüf ederim sonrada özür dilemenizi beklemek hakkimdir en azindan benim yapmayacagim bir seyi bana yükletmeye calistiginiz icin..

Hangisi alakasiz diye soracagim ama hic umudum yokki su diyesiniz diyeceginiz simdiden belli;Su ayetler kafirler icin sunlar müsrikler icin bunlar Ateisler icin e artik size kalan hic bir sey kalmadi diyecegim oda yanlis Masallah bir yigin Külliyeleriniz var sende haklisin be Ibrahim kardes...

Doğrudan doğruya Kuran'dan alarak ilhamı.
Asrın idrakine söyletmeliyiz İslam'ı
.