Tekil Mesaj gösterimi

Alt 03-15-2008, 00:36   #101 (permalink)
Aisa
Üye

Aisa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Style: 0

Aisa isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Memleket: Zengilan/Azerbaycan
Kan Gurubu: +III
Aisa Tanınma yolunda
Tecrübe Puanı: 15
Referrals: 0
Alıntı:
radikalislam Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Geçen gün tam metin ingilizce yazınızı okudum. Özellikle cevap vermedik ki, bu konuda çok yazdık çünkü. Vahhabilik mezhep değildir, ekol'dür, bir fırka'dır. Başında da Abdülvehhab isminde şeyhi necdi olarak da anılan bir vatandaş bulunmaktadır. Bu arkadaş; fikir babası olarak İbn-i Teymiyye isminde zahiri bir alimi kendine örnek almıştır, fakat İbn Teymiyye'nin kendisine ittibaa edip etmeyeceği hususunu düşünmeden bir ekol oluşturmuştur. Zamanın arap hükümetlerinin siyasi istikballerini düşünerek destek vermeleri ile de vahhabiye cereyanı ortaya çıkmıştır. Her mezhebin başında bir imam vardır, vahhabi ekolünün başında ise herhangi bir imam yoktur, hiç bir zamanda olmamıştır.

Vahhabilik ehli sünnete küfür eder. Yani "kafir" der. Bu sebep ile de ehli sünnet ile işi olmaz. İtikad konusunu biraz araştırırsanız karşınıza bu tür bilgiler çıkacaktır.
benim gittigim cami ehline insanlar "vahhabi' derler, ama ne ben, ne de onlar 4 mezhepden olanlara "kafir' demiyoruz, aksine bize en yakin olan onlar. bence siz yillardir tekrar - tekrar yazilan kitaplara inanmak yerine "vahhabi' dediginiz insanlarin dinimiz hakkinda asil goruslerini (yani onlara nisbet edilenleri degil) ogrenin. hem nasil oluyor biz cok alimin goruslerini kabul ediyoruz, ama nedense bizi AbdulVahab devamcilari gibi goruyorsunuz? selefiler imam es-Safii, ebu Hanife, imam Gazali, Cezviyye, Hanbeli, Malik vs goruslerini kabul ediyorlar. batil inancli hangi insan bunu yapar? hatta biz bir cok baska alimleri kabul ediyorsak bile sizin en cok inandiginiz alimleri de de ayni sekilde okudugumuz icin sizin bizi vahhabi olarak gormege hakkiniz yok

selam ve dua ile