Tekil Mesaj gösterimi

Alt 22.10.2006, 01:40   #2 (permalink)
Suffiyun
Gesperrt

Suffiyun isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Tesekkür Etti: 0
1 Kunu Icin 1 Tesekkür Aldı
Suffiyun Onu herkes tanıyorSuffiyun Onu herkes tanıyorSuffiyun Onu herkes tanıyorSuffiyun Onu herkes tanıyorSuffiyun Onu herkes tanıyorSuffiyun Onu herkes tanıyorSuffiyun Onu herkes tanıyorSuffiyun Onu herkes tanıyorSuffiyun Onu herkes tanıyorSuffiyun Onu herkes tanıyorSuffiyun Onu herkes tanıyor
Tecrübe Puanı: 0

Etrafı kolaçan ediyorum. Dalgalar tekneyi salladıkça Vahdet beyin kasidelerine ritim tutar gibi cûşa geliyoruz. Yıldızlar öylesine çok, öylesine parlak ki! Yer- gök yıldız. Hem de pırıl pırıl. Elini uzatsan alıverecekmişsin gibi. Dolunay biraz daha bulutlar gerisinde ama bir çıksa, sevgilinin siması gibi bakmaya doyum olmaz herhalde. Ona takılacağım gene:

- Vahdet Bey, Sevgilinin yüzü neye benzer?
- Sevgili Güldür, Sevgili Goncadır, Sevgili Gülistandır…
İşi biraz ileri götürüyorum:
- Senin sevgilin de kim bilir nasıldı?.. Çok koştun mu peşinden?..
Çekmek istediğim yere ayak basmadan devam ediyor:
- Bütün sevgililer; Bir - Tek Sevgilinin sırrına ermek içindir. Sevgili; Güldür. Her aşık; maşuk simasında Gülü seyreder! Gül; Muhammed’dir oğul. Kime tutulursan tutul; yolun Muhammed’e çıkar nasibinde varsa!

Camideki gibi değil bu defa hıçkıra hıçkıra başlıyor ağlamaya. Göğsü körük gibi inip çıkıyor. Nefesi daralıyor, titriyor… Bir şey olacak, bayılacak diye yanına sokuluyorum. Kolunu tutmak istiyorum, çekiyor. Ayağa kalkıyor birden. Tekne sallanırken düşecek diye korkuyorum. Açıyor ellerini semaya ve alabildiğine haykırıyor:

- Seni istiyoruuuuum…. Seni istiyoruuuuum… Kaldır perdeleriiiii, dökülsün yıldızlaaaaar, çekilsin deniiiiiz, sönsün güneeeeeş… Seni istiyoruuuuummm! Bıktım varlık kalabalığından. Hiç et beni, ver kendiniiiii… Seni istiyoruuuuuum!..

Aman Allah’ım o ne Haşyet, o ne coşku?… Niyaz ediyor içinden geldiği gibi:

- Kim neyi istiyorsa veeeerrrrrrrrr! Dünya isteyene dünyaaaa, şöhret isteyene şöhreeet, mal isteyene maaal. Beeeen seni istiyoruuuuummmmm!.. Ver artık veeeeeeeeeerrrrrrrr!

Aşkın getirdiği nokta bu olsa gerek diye hayretle izliyorum. Misbah Reis motoru durdurup tekneyi demirliyor ve yanıma geliyor. Gayet sakin. Soruyorum:

- Reis bir şey olmasın!

- Hiçbir şey olmaz. Bu adam yandı Hak Aşkına. Senelerdir yanar. Bu benim için ilk değil.

Yıllardır çıkarız tekne ile. Haykırır, ağlar, kendinden geçer ve sükunete erer.

- Ne istiyor Vahdet Bey?

- Bu adamın hiçbir şey istemeyecek kadar çok şeyi oldu evlat. Şöhreti, çevresi, eserleri, malı mülkü... Hiçbir şey açmadı Onu. O hep Onu ister durur! Bir kere tutuşmasın Hakkın Çırası; her şeyini yakar kül eder. Hiçbir şey açmaz olur o zaman!