Tekil Mesaj gösterimi

Alt 16.10.2006, 02:21   #6 (permalink)
wamblee
Yeni Üye

wamblee isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Tesekkür Etti: 0
0 Kunu Icin 0 Tesekkür Aldı
wamblee Tanınma yolunda
Tecrübe Puanı: 0

Yukarının devamı:

HESAP GÜNÜNDE PEYGAMBERİN ROLÜ

Hesap gününde elçilerin de verecekleri bir hesapları vardır. Yaptığından sorulmayan yalnız Allah’tır.

-O, yaptığından sorulmaz, ama onlar sorulurlar.
Kur’ân 21 / 23

-Hem kendilerine elçi gönderilmiş olanalra soracağız, hem de gönderilen elçilere soracağız.
Kur’an 7 / 6

-Biz peygamberlerden, kuvvetle ahitlerini almıştık, senden, Nuh’tan, İbrahim’den, Musa’dan ve Meryem oğlu İsa’dan, (evet) onlardan sapasağlam söz almıştık. (Böyle yaptık) Ki (Allah) , o doğrulara doğruluklarından sorsun. Kafirlere de acı bir azap hazırlamıştır.
Kur’an 33 / 6-7

Peygamberler şahittir :

-Ey peygamber, biz seni şahit, müjdeci ve uyarıcı olarak gönderdik. Ve izniyle, Allah’a davetçi ve aydınlatıcı bir lamba olarak (gönderdik). Kur’an 33 / 46-47

-Her ümmetten bir şahit, seni de bunlara şahit getirdiğimiz zaman (halleri) nice olur?
Kur’an 4 / 41

-Her ümmet içinde, kendi aralarından aleyhlerine bir şahit getireceğimiz gün, seni de bunların aleyhine şahit getirmiş olacağız. Sana bu Kitab’ı her şeyi açıklayan ve Müslümanlara yol gösterici, rahmet ve müjde olarak indirdik. Kur’an 16 / 89

Hz.İsa’nın ve Hz.Muhammed’in bu şahitliklerini nasıl yapacakları Kur’an’da anlatılıyor.

Hz.İsa’nın şahitliği :

(???) -Ve yine Allah demişti ki : “Ey Meryem oğlu İsa sen mi insanlara ‘– Beni ve annemi, Allah’tan başka iki tanrı- edinin’ dedin?” “Haşa, dedi. Sen yücesin, benim için gerçek olmayan bir şeyi söylemek benim haddime değildir! Eğer demiş olsaydım, Sen bunu bilirdin, Sen benim nefsimde olanı bilirsin, ben Senin nefsinde olanı bilmem, çünkü gizlileri bilen yalnız Sensin Sen!” “Ben onlara benim ve sizin Rabbiniz olan Allah’a kulluk edin” diye Senin bana emretmiş olduğundan başka bir şey söylemedim. Ben onların içinde olduğum sürece onları kolladım, fakat Sen beni vefat ettirince onları gözetleyen (yalnız) Sen oldun. Sen her şeyi görensin. “Eğer onlara azap edersen, onlar Senin kullarındır (dilediğini yaparsın); eğer onları bağışlarsan, şüphesiz Sen daima üstünsün, hüküm ve hikmet sahibisin!” Allah buyurdu : “Bu, sadıklara, doğruluklarının fayda sağlayacağı gündür. Onlar için altlarından ırmaklar akan, içinde ebedi kalacakları cennetler vardır.” Allah onlardan razı olmuştur, onlar da O’ndan razı olmuşlardır. İşte büyük başarı budur! Göklerin, yerin ve bunlarda bulunan her şeyin mülkü Allah’ındır. O, her şeye kadirdir!
Kur’an 5 / 115-120

Hz.Muhammed’in şahitliği :

-Ve elçinin : “Ya Rab, bunlar inanmayan bir kavimdir.” Demesini de (Allah biliyor).
Kur’an 43 / 88

-Elçi de : “Ya Rabbi, kavmim, bu Kur’an’ı terk edilmiş bıraktılar” demiştir.
Kur’an 25 / 30

Gece gündüz anlaşılmadan okunan, sürekli hatmedilen; ama doğru yolu öğrenmek amacıyla anlaşılarak okunmadığı için ‘terk edilmiş’ olan Kur’an ı Kerim. Onu gerçekten hidayet rehberi olarak kabul eden ‘Kur’an ehli’ ne selam olsun.

DİNİ YALNIZ ALLAH’A HALİS KILMAK

Müslüman dinini yalnız Allah’a ait kılarak O’na kulluk eder. Allah’ın tek seçici olmasından rahatsız değildir.

-Biz bu Kitab’ı sana hak ile indirdik; öyleyse sen de dini yalnız kendisine halis kılarak Allah’a kulluk et. Kur’an 39 / 2

-Biz, her ümmet için bir kurban ibadeti koyduk ki Allah’ın kendilerine rızık olarak verdiği hayvanların üzerine O’nun adını ansınlar. Tanrınız Tek bir tanrıdır, yalnız O’na teslim olun. (Ey Muhammed) O alçakgönüllü, saygılı, samimi insanları müjdele. Onlar ki, Allah anıldığı zaman kalpleri titrer. Başlarına gelene sabrederler, namazı kılarlar ve kendilerine verdiğimiz rızıktan (Allah yolunda) harcarlar.
Kur’an 22 / 34-35

Müşriklere ise Allah yetmez, O’nun tek seçici olmasından rahatsızlık duyarlar. O’nun tek olarak anıldığı yerden kaçarlar. Ancak Allah’ın seçimlerine etki edeceklerini sandıkları ‘ortaklar’ anılınca hemen sevinirler. Müslümanla, müşriki ayıran bir yol ayrımıda burasıdır :

-Kur’an okunduğu zaman seninle, ahirete inanmayanların arasına gizli bir perde çekeriz. Kalplerine -onu anlamalarına engel olacak- kabuklar, kulaklarına da bir ağırlık koyarız. Kur’an da yalnız Rabbini andığın zaman arkalarına dönüp kaçarlar. Kur’an 17 / 45-46

Sürekli olarak biz Kur’an’ı anlayamayız diyenler Kur’an’ın kimlere anlaşılmaz kılındığına dikkat etsinler. Rabbimizin öğüt olması için özellikle kolaylaştırdığı, apaçık Kitab’a anlaşılmaz diyerek iftira etmesinler.

-Allah tek olarak anıldığı zaman; ahirete inanmayanların kalpleri ürker. Ama O’ndan başkaları da anıldığı zaman hemen sevinirler.
Kur’an 39 / 45

PEYGAMBERE SALAT

Müminler elbette peygambere salat edecek onu hayır ile yadedeceklerdir. Ama bunu abartarak, peygamber için yapılacak bir ibadet gibi düşünmemelidirler.(??) Aslında salat yalnızca peygambere mahsus bir şey değildir. Müslümanlar diğer müslümanlara da salat ederler.

-Allah ve melekleri, Peygambere salat etmektedir. Ey inananlar, siz de ona salat edin; içtenlikle selam edin.
Kur’an 33 / 56

-O (Allah) dır ki, sizi karanlıklardan aydınlığa çıkarmak için üzerinize salat eder, melekleri de (salat ederler). (Allah) İnananlara karşı çok esirgeyendir. Kendisine kavuştukları gün, selam ile karşılanırlar. (Allah) Onlara güzel bir mükafat hazırlamıştır.
Kur’an 33 / 43-44

Sünnet namazı peygamberin şefaatinden faydalanamayacağını düşünerek, namazlarını dahi Allah’tan başkaları için kılanlar; kendilerine peygamberi örnek alsınlar.

-De ki : “Rabbim beni doğru yola iletti. Dosdoğru dine, Allah’ı birleyen İbrahim’in dinine. O, ortak koşanlardan değildi.” De ki : “BENİM NAMAZIM, İBADETİM, HAYATIM VE ÖLÜMÜM HEP ALEMLERİN RABBİ İÇİNDİR. O’NUN ORTAĞI YOKTUR. BANA BÖYLE EMROLUNDU VE BEN MÜSLÜMANLARIN İLKİYİM.”
Kur’an 6 / 161-163

-De ki : “Ben de sizin gibi bir insanım; Tanrınızın bir tek Tanrı olduğu bana vahyolunuyor. Kim Rabbine kavuşmayı arzu ediyorsa iyi iş yapsın ve Rabbine (yaptığı) ibadete kimseyi ortak etmesin.”
Kur’an 18 / 110

SONUÇ

Ümmetin çoğunluğu yanlış üzerinde ittifak etmeyecektir diye tamamen yanlış bir kanaat var. Halbuki çoğunluğun doğru yol üzerinde bulunması zaruret değildir. Hatta Kur’an bize bunun tersini söylüyor.(??) İnsanların çoğunun Allah’a ortak koşmadan inanmayacaklarını söylüyor.

-Ama sen ne kadar istesende, yine insanların çoğu inanacak değillerdir. Sen bu (okudukları)na karşı onlardan bir ücret istemiyorsun. O, sadece bütün alemler için bir öğüttür. Göklerde ve yerde nice ayet(ler) var ki onların yanından yüzlerini çevirerek geçerler. ONLARIN ÇOĞU, ALLAH’A ORTAK KOŞMADAN İNANMAZLAR.
Kur’an 12 / 103-106

-De ki : “Düşündünüz mü kendinizi hiç?Size Allah’ın azabı gelse, ya da o (duruşma) saat(i) gelse. Allah’tan başkasına mı yalvarırsınız? Doğru (sözlü) iseniz (söyleyin).”
Hayır, yalnız O’na yalvarırsınız; O da dilerse (kaldırmasını) istediğiniz belayı kaldırır ve o zaman ortak koştuğunuz şeyleri unutursunuz.”
Kur’an 6 / 40-41

-De ki : “Hamd olsun Allah’a selam O’nun seçtiği kullarına. Allah mı hayırlı, yoksa ortak koştukları şeyler mi?”
Kur’an 27 / 59

-Kudret ve şeref sahibi Rabbin, onların nitelendirmelerinden yücedir.
Selam gönderilen elçilere,
Hamd, alemlerin Rabbi Allah’a!
Kur’an 37 / 180-182

Hilmi AKGÖZ Ankara 22 / 4 / 2005

www.ehlikuran.bravehost.com
forum: www.ehlikuran.iphorum.com