Alıntı: Samet Gul Nickli Üyeden Alıntı
Bunları yapanın şirk koşması mümkün mü?
Söylediğin şeye bak ya.Çok saçma | mümkün!Şirk koşanlar Allah'ı inkar için değil tam tersine Allah'a daha fazla yakınlaşabilmek amacıyla şirk koşmuşlardır.kafirler inkar ediyordu gerçeği ama müşrikler iyi niyetlerle şirke koşuyorlardı. ben aciz bir kulum Rabbime bu günah yüküyle nasıl yalvarırım?Allah'ın sevgili bir kulu yardımcı olsunda şu aciz kulun elinden tutup Allah'ın huzuruna çıkartsın,yada benim için Allah'a yalvarsın belki o zaman Allah beni af eder!
bakın ne kadar güzel niyetler!hiç bunlarda inkar varmı?yok!
işte bakın ne kadar kolay şirke düşüyor insanlar!
Rabbim zaten bundan dolayı insanları sürekli uyarıyor!
Kur'anın temel mesajıda Allah vardır değil! Var olan Allah'a ibadet edin sadece diyor.
256- Dinde zorlama (ve baskı) yoktur.Gerçek şu ki, doğruluk (rüşd) sapıklıktan apaçık ayrılmıştır. Artık kim tağutu tanımayıp Allah'a inanırsa, o, sapasağlam bir kulpa yapışmıştır; bunun kopması yoktur. Allah, işitendir, bilendir.
257- Allah, iman edenlerin velisi (dostu ve destekçisi)dir. Onları karanlıklardan nura çıkarır; küfredenlerin velileri ise tağut'tur.Onları da nurdan karanlıklara çıkarırlar. İşte onlar, ateşin halkıdırlar, onda süreki olarak kalacaklardır.[/COLOR][/B]
|