| Tercübeli Üye
seyfullah putkıran isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyelik tarihi: 30.09.2005 Bulunduğu yer: Ruhlar Aleminden Yaş: 24 Mesajlar: 5.939 Tesekkür Etti: 16
32 Kunu Icin 45 Tesekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 57 | Alıntı: THE_HAFIZ Nickli Üyeden Alıntı
Sevgili Seyfullah,
Tamam,
Hadisi bu dinin kaynağı kabul etmişsiniz,
Belki tasavvufu da, bu sizin meseleniz.. |
saygı değer hafız,
evet benim için hadisler dinin kaynaklarından, ve tasavvuf alimlerinin sözüde benim için geçerli , ne kadar veliyullah ne dediyse hepsini kabul ediyorum... sanırım bu yeterlidir... Alıntı:
Ama,
Şu dine kafanızdan kurallar koymak hastalığından uzak durmanızı rica ediyorum,
| yazdıklarımın hangisini sizce kafamdan koymuş olabilirim? Alıntı: |
Ne demek Teravih Sünneti müekkededir..
| İmam-ı a’zam hazretleri, (Teravih namazı sünnet-i müekkededir. Hz. Ömer, teravihin 20 rekat olarak cemaatle kılınmasını kendiliğinden ortaya çıkarmamıştır. O, elindeki sağlam esasa, yani Resulullahın sünnetine dayanarak emretmiştir) buyuruyor. (El-İhtiyar) Alıntı:
Peygamberimiz kaç kez cemaatle böyle bir namaz kılmıştır..
Cemaati bırakın, sahih kaynaklar da tek başına bile kıldığı mevcut mudur?
| Peygamber efendimiz, 3-4 gün teravihi cemaatle kıldırmış, daha sonra evden çıkmamıştır. Sebebi sorulunca, (Teravih namazının size farz olacağından korktuğum için evden çıkmadım) buyurmuştur. [Buhâri] Teravihin yirmi rekat oluşu ve cemaatle kılınması hadis-i şerifle bildirilmiştir. Sünnet olduğu Eshab-ı kiramın İcmaı ile sabittir. (Merâkıl-felâh şerhi)
Peygamber efendimiz, teravihi, 8, 12 ve 20 rekat olarak da kılmıştır. İbni Abbas hazretleri bildiriyor ki, Resulullah, yatsıdan sonra, vitirden önce, 20 rekat namaz kıldıktan sonra, (Ramazanda 20 rekat teravih namazı kılanın, yirmi bin günahı affolur) buyurdu. (İ.E. Şeybe) Teravihin yirmi rekat olduğuna inanmayanın sapık olduğu (Nur-ül-izah) şerhinde de yazılıdır Peygamber efendimiz, teravihi hiç kılmasa bile hulefa-i raşidinin kılması, sünnet olması için kâfidir. Hadis-i şerifte, (Sünnetime ve hulefa-i raşidinin sünnetine sımsıkı sarılın!) buyuruldu. [Buhâri] Teravihin cemaatle kılınması Sünnet-i kifaye’dir. Yani bir mahallede cemaatle kılınınca, diğerleri evde kılsa, sünnet ifa edilmiş olur. (Nimet-i İslâm) Alıntı:
Resmen farzların önüne geçirilen ve bir anlam da NAMAZ İLE DALGA GEÇMEK.. ALAY ETMEK suretine bürünen bu sporvari ayinleri Peygambere mal etmek..
Sizce normal bir şey midir..
| ve üstelik bir sürü müslüman kişi toplanmış Allah secde edip anıyorlar , tamamen bütün kötü duygulardan arınıp Allah diyorlar onun başını secde ediyorlar...yani herşeyi Allah rızası için yapıyorlar... kayıpları nerde? Kim zerre ağırlığınca bir iyilik yapmışsa, onun karşılığını görecektir. Kim zerre ağırlığınca kötülük yapmışsa cezasını görecektir.” (Zilzal Sûresi, 7-8)
siz buna spor ayini diyorsunuz bizde diyoruzki nafile ibadet. hadis-i kudside Allah (c.c.): "Kulum, bana farz ibadetlerle, artı nafile ibadetlerle yaklaşa yaklaşa işin sonunda kulumun elinden tutan, gözünden gören, kulağından işiten ve azalarından tasarruf eden ben olurum." buyurur.
dileyen kılar dileyen kılmaz, kimse size kılmadığınız için cehenneme gideceksiniz demedi. ama sizde kılan için yanlış hükümn verme yetkisine sahip değilsiniz bıkraın kılan kılsın yoksa vicdanınız yalnızmı bırakmıyor? bıkraın Allahı çokca anmak istiyenler , onun için secde edenler secde etsin isterse uyumasın sürekli bu işi yapsın ; ''Kalpler yalnız Allah'ı anmakla mutmain olur.'' rad-28
size tavsiyem; Ancak İblis, secde edenlerle birlikte olmaktan kaçınıp-dayattı. (Hicr Suresi, 31) 2/43 Ve namazı kılınız (salayı ikame edin), zekâtı da veriniz ve rüku' edenler ile beraber rüku' ediniz 3/43 .... Rabbine ibadet et; secde et ve rüku edenlerle birlikte rüku et. Alıntı:
Kur'an da NAMAZ geçen ayetin önünde veya arkasında HUŞU ve Kötülüklerden alıkonmaktan bahsedilir..
Şu teravih ve tesbih namazının neresi huşu.. huzur.. kötülüklerden alıkonma ha..
| teravih namazlarına huşıu içinde devam edin. kötülüklerden alıkoyucağını görüceksiniz... Alıntı: |
Jet imamlar, füze imamları doğuran böyle bir ayini NAMAZ OLARAK görmek bile haşa İBADET KAVRAMINI tersyüz etmektir..
| imamın jetliği imamı ilgilendirir.
yani o jet imam aynı zamanda bir akşam namazı bir öğle namazıda kıldırıyor ne yani şimdi onun yüzünden beş vakitide mi bırakalım? sizde taktir edersinizki bu mantık çooooookkk yanlış! dikkat edin görüceksiniz... kişi kendinden sorumlu benim ibadeti kötü yapmam ibadeti lekelemez imamda olsa bu geçerli.. Alıntı: |
Söyler misiniz.. Bir milyon rek'at teravih namazı bir rek'at farz namazın yerini tutabilir mi?..
| farzla sünnet bir tutmak mümkün değil şayete öyle bir şey aklımzın ucundan geçseydi,
imam,ı şafi hz.leri farz borcu olan ,farzını tamamlamadıkca nafilelerin yerine kazalarını kılmasını tavsiye etmezdi. bu cevap yeterli sanırım. Alıntı:
Ama, Ramazan ayında birçok farzın önüne geçirilen bu ucube ayinleri bir de Peygambere mal etmek..
1- Allaha hakarettir.. (Bu tip ibadet mantığı olamaz asla)
2- Namaz terimine ihanettir.. (namaz huşudur, huzurdur)
3- Peygambere ihanettir.. (Peygamber asla spor yaparcasına ibadet etmez, ettirmez de, tenzih ediyorum)
Lütfen beyanlarınız da Vahy esprisine sadık kalınız, hiç olmaz sa, Ramazan ve oruç hatırına
| birincisi kimse ramazdan beş vakiti bırakın size teravi yeter demediği için sizin bu cümleyi sarfetmeniz mantıksızlıktır. kimse teraviyi farzın önüne geçirmiyor...hangi farza manidir teravih namazı ? yapmayın? yatsı namazınamı? çok şükür onuda kılıyorlar? Allahı zikretmek mi? içinde bbulunuyor? hangi farza manidir? böyle cümleler kurupta sanki ortada bir şey varmış gibi göstermöek çok yanlış ve vebalide çooookkk büyüktür.!
1-Allahı anmak hakaretmi?
2-Secde etmek ruku etmek namaza ihanetmi?
3-Sünnete uymak peygamberemi ihanet mi? şuan birtanse spor için ibadet eden varsa onun sorunu bizler Allah rızası için yaparız. sizde öyle yapın...
oruç hatrına, ramazan hatrına, sünnet hatrına , resule itaat edin ayetlerin hatrına teravih namazına kılınmasına davet ediyoruz...
__________________ Bin sene de okusam ne biliyorsun diye sorsalar bana ? HADDİMİ BİLİRİM derim....
“Rahmân'ın (has) kulları onlardır ki, yeryüzünde tevazu ile yürürler...Kendini bilmez kimseler onlara laf attığında (incitmeksizin) “Selam!” derler (geçerler)” (Furkan 25/63) |