Tekil Mesaj gösterimi

toprak ve seytan
Alt 26.09.2006, 23:28   #1 (permalink)
silverhand
Üye

silverhand isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Tesekkür Etti: 0
0 Kunu Icin 0 Tesekkür Aldı
silverhand Olagan üstü birisilverhand Olagan üstü birisilverhand Olagan üstü birisilverhand Olagan üstü birisilverhand Olagan üstü birisilverhand Olagan üstü birisilverhand Olagan üstü birisilverhand Olagan üstü birisilverhand Olagan üstü birisilverhand Olagan üstü birisilverhand Olagan üstü biri
Tecrübe Puanı: 11
Standart toprak ve seytan

Ilginizi cekecek bir tespitle size yaziyorum bu gece. Yaradilista anlatilan Allahin meleklerden insana secde etmelerini istemesi ve seytanin buna karsi cikarak ben ustunum(yani kibir) beni atesten yarattin onu topraktan baska bir deyisle isin maddeden ustundur demesinin ve bizim topraktan yaratilisimizin altinda cok derin bir mana var.
Tevazu ve kibrin mucadelesidir bu. Toprak tevazunun semboludur seytan ise kibirin semboludur. [BT]oprak tevazunun ta kendisidir tevazuyu anlatir bize yalindir basittir kimilerinin gozunde belki de ama ona binbir turlu eziyet ederiz kazma ile belleriz yuzunu yaralariz o yine de bize guzellik verir cicek verir meyve verir. Toprakta ben duygusu yoktur. [/b] Topraktan yani tevazudan geliyoruz biz aslinda Allah bizi tevazudan yaratmis tabiri caizse YANI OZUMUZDE TEVAZU VAR balciktan yaratilmisiz.
Bu dunya mucaddelesi seytanin kibriyle topragin tevazusu arasindadir seytanin ahdi insani kendine bennzetmek yani kibrinin bir parcasi yapmaktir. Bizi ustun olma mucadelesiyle kandirir, birbirimize ustun olmaya calisiriz hep bu yaninda acgozluluk kibir hirsi getirir. Bu ustun olma mucadelsinde sukru ve sabri imanin iki diregini unuturuz.
Bunlardan cikaracagimiz sonuc bu ozumuzde tevazu var ve aslinda ben duygusundan yoksunluk var yaradilisimizda. Sapmak demek tevazudan sapmak ustunluk yarisina girmek bu her seyde olabilir malda bilgide vs. Aslimizda paylasmak var seytanin saptirmasiyla acgozluluk kiskanclik hirs gibi ustun olma mucadelesini anlatan gunahlar girmis hayatimiza.

kulluk kelime manasýyla hizmet eden demektir, hizmet etmesi için bir kiþinin
kulluk ettiði varlýðý ve kendini tanýmasý gerekir, ve kendinin aciz olduðunu bilmesi gerekir
kuluk ettiði varlýðýnda kudret sahibi olduðunu bilmesi ve ona ihtiyacý olsuðunuda her daim
anmasý gerekir. buda acizliðini bilmek olan tevazu ya bürünmezi gerekir
kulluk ayný zamanda tevazu olmak anlamýnada gelir .kiþi tevazu sahibi olucak yani
kul olduðunu aklýndan çýkarmýcakki muhtaç olduðu kudret sahibi onu yüceltsin
mevla teâlâ buyuruyor ki: "Ey kulum!Emrettiðim farzlarý yap, insanlarýn en âbidi olursun. Yasak ettiðim haramlardan sakýn, verâ' sâhibi olursun. Verdiðim rýzka kanâat eyle, insanlarýn en ganîsi olursun, kimseye muhtâc kalmazsýn. (Hadîs-i kudsî-Riyâz-üs-Sâlihîn)
Ben kulum. Kullar gibi yere oturur yerim. (Hadîs-i þerîf-Þir'at-ül-Ýslâm)

"Mâ tevâzea ahadün lillahi illâ refeahullahu": “Allah için tevazu sahibi olan herkesi Allah yükseltir.

ve Allah ýn resulu buyuruyor:
Ýzâ tevazaal abdu refehullahu ilessemais sabieti”: Kul tevazu sahibi olunca Allah onu yedinci göðe yükseltir.

Seytanin kibri topragin tevazusuna karsi siz hangi taraftasiniz? Bu konuyu yakinda biraz daha acacagim allahin izniyle fikirlerinizi duymak paylasmak isterim