Tekil Mesaj gösterimi

Namaz da Tahıyyat okunur mu ?
Alt 26.09.2006, 04:17   #2 (permalink)
zxcvbnm22
Mesajlari Onaylanacak

zxcvbnm22 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Tesekkür Etti: 0
0 Kunu Icin 0 Tesekkür Aldı
zxcvbnm22 Bir gün düzelmesini diliyoruz
Tecrübe Puanı: 0
Standart Namaz da Tahıyyat okunur mu ?

Sevgili kardesim; Teravih namazinda tahiyyat duasindan baska bir dua okunup okunmayacagini sormussunuz. Isterseniz once tahiyyatin kendisini inceleyelim. Namazda Fatiha suresini okuyan musluman, ( iyya ke......dedigi zaman namazda Allahdan baskasini muhatab kabul etmiyecegini zaten ifade etmektedir. Tahiyyat ise Allahdan baska peygamberi de selamlamak suretiyle ikinci bir muhatab kabul ederek ( Esselamu aleyke eyyuhen nebiyyu...........Selam sana ey nebi...denmektedir, boyle bir hata namazin maksadina asla uygun olmadigi gibi ustelik namazda yapilan bir sirktir. Sebebine gelince, ibadet yalnizca Allaha yapilmasi gerekir. Namazda tahiyyat uydurmasi, Kuranda yapamadikrari tahribatin en korkuncunu hadis uydurarak yapan ve dinimizi anlamakta zorluk cekmemize sebep olan alcaklarin senaryosundan baska bir sey deyildir. Bu senaryonun temeli de yine bir senaryo olan Mirac uydurmasiyla yuz yillardir incelemeden, elestirmeden * Alimlerimiz ne yazdiysa dogrudur * cehaletinin arkasina gizlenerek bu rezaletleri ne namazdan ne de diger meselelerden temizleyemedik.

Sevgili dostum namazda tahiyyati okuma da, hangi duayi okursan oku. Ayrica namazda salevatlar da okunmaz. Salevat okumanin mantigi ise; ona *a.s* dua etmek maksadiyka yapilmaktadir ki bu da uydurmadir. Dua hayatta olana yapilmasi gerekir. Rasulullah ise vefat etti. Salevatin anlami, yardim ve destek vermek demektir. Peygamberin misonunu yuklenmek gibi ciddi bir sorumluluktan kacanlar Salevattan maksati, Hristiyanlasmis bir anlayisla degerlendirdikleri icin peygamberi Allah gibi zikredilen bir varlik olarak gormektedirler. Bu da peygamberi ilahlastiran bir konuma yerlestirmektir ki, bu gun muslumanlari en buyuk akide bozukluguna ugratan cok ciddi bir meseledir. Klawyemde olan bir hata nedeniyle rahat yazamadim, anliyacagini umarim. Daha fazla bilgi edinmek istersen; www.istekuran.com dan gerekli bilgiyi almani ve kafandaki problemin giderilmesini temennih ederim, Allah yar ve yardimciniz olsun.