Tekil Mesaj gösterimi

Adamin önemi
Alt 25.09.2006, 13:01   #1 (permalink)
seyfullah putkıran
Tercübeli Üye

seyfullah putkıran - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

seyfullah putkıran isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Tesekkür Etti: 16
32 Kunu Icin 45 Tesekkür Aldı
seyfullah putkıran Asırı şöhretli ve itibarlı biriseyfullah putkıran Asırı şöhretli ve itibarlı biriseyfullah putkıran Asırı şöhretli ve itibarlı biriseyfullah putkıran Asırı şöhretli ve itibarlı biriseyfullah putkıran Asırı şöhretli ve itibarlı biriseyfullah putkıran Asırı şöhretli ve itibarlı biriseyfullah putkıran Asırı şöhretli ve itibarlı biriseyfullah putkıran Asırı şöhretli ve itibarlı biriseyfullah putkıran Asırı şöhretli ve itibarlı biriseyfullah putkıran Asırı şöhretli ve itibarlı biriseyfullah putkıran Asırı şöhretli ve itibarlı biri
Tecrübe Puanı: 57
Standart Adamin önemi

ADAMIN ÖNEMİ

Halife Hz. Ömer bir mecliste hazır bulunanlara sordu:

- Eğer dileğiniz hemen kabul ediliverecek olsa ne dilerdiniz?

Birisi, "Benim falan vadi dolusu altınım olsun isterim. Onu harcayarak İslâm'a daha çok hizmet edeyim diye" dedi. Bir başkası, "Şu kadar sürüm (davar, koyun, keçi), mal ve mülküm olsun isterdim. Gerektikçe onları sarfederek dine yararlı olayım diye" dedi. Herkes buna benzer şeyler söyledi. Hz. Ömer hiçbirini beğenmedi. Bu defa meclistekiler, Hz. Ömer'e sordu:

- Ya Ömer peki sen ne dilerdin? Cevap verdi:

- Ben de Muaz, Salim, Ebû Ubuyde gibi müslümanlar yetişsin isterdim. İslâm'a onlar vasıtasıyla hizmet edeyim diye.

Rahmân'ın (has) kulları onlardır ki, yeryüzünde tevazu ile yürürler...Kendini bilmez kimseler onlara laf attığında (incitmeksizin) “Selam!” derler (geçerler)” (Furkan 25/63)