İkinci hadisdeki mesele zaten kuyruklu bir yalan olmakla beraber Allahın rasulune atılacak en büyük iftiralardan da birisidir. Allah, kıyamet ve ahiretle ilgili bilgilerin gerekli olanlarını Kur'anda beyanetmiş olduğu ve peygamberin bunlar dışında bir bilgiye sahip olmadığı açıkça bildirildiği halde bunun dışında müslümanları hayalperestliğe sevketmek karanlık kuyuya taş atmakve abesle iştiğal etmekten başka bir şey deyildir. Demek insanlar yapamıyacağı şeyleri yapacakmış gibi düşünerek ahirette başına tacı giyecek öylemi. Vaaaaaaaah inanın çok üzülüyorum. Hayalperest insanların esrlerinden cevher çıkacak değil ya tabiki böyle ucuz bol soslu promosyonlu hayali cennetler çıkar.
yukarıda yazmış olduğunuza katılmıyorum.bir şeyin hayalini kurmak ayrıdır,niyetlenip gönülden istemek ayrı.ama hadisler konusunda haklısınız bir bakıma çünki bir hadisi yorumlamak için ne üzerine söylenmiş olduğunu ve nasıl imkanlarda hangi ortamda söylendiği önemlidir ama bunlarıda hadislerin yanına yazıp açıklasam hem çok uzun sürer hem de konu dağılır gider.......
şimdi kaza ile bir insanın katline sebep olsak,azılı katille bir mi tutulalım, niyette katletmek ölümüne sebep olmak yoktu,bu kazadan sebep canilerle birmi tutulalım.orda deniyorki hicret edenler arasında Allah rızası için göçenler var birde kar düşünerek gidenler var,örneğin hicret edenler arasındaki birine sevdalı olup onun peşinden göçen var şimdi bunları birmi tutalım.
Allah razı olsun...dua ile...
__________________ HİÇ KİMSE YOKTUR KİMSESİZ
HERKESİN VARDIR BİR KİMSESİ
BEN KİMSESİZ KALDIM
EY KİMSESİZLER ''KİMSESİ''...... |