Alıntı:
abrec Nickli Üyeden Alıntı
anlıyamadım bir kese altınla niye köle olunuyor artı hz.osman allah rızası içinniye kölesini azat etmiyor böyle bir şart koyuyor artı bu olayı kim aktarmış bence bu biraz yalan hikaye |
eğer ben hz. osmanın kölesi olsaydım,bana verirlerse versinler bundan geçmezdim,zira ne güzel şeydir Allah a hizmet edene hizmet etmek,hz. osman adına köle denmiş bu zatı eziyettemi koyuyordu acaba.kölesi olsaydımda hz osmanın yanında olsaydım Efendimizden böyle asırlarca uzakta olmaktansa ona yakınlaşabilseydim biraz daha keşke...Lakin efendimiz sav asırlar öncesine gömülmemiştir ama benim kararan kalbim bu gün içinde tıkanıp kalmıştır....soruna gelirsek ben memba isimli bir kaynaktan aldım,bu bir rivayet ders alınsın diye bir hikayeciktir,kimin ağzından anlatılmış yazılmadığı için ben sana gerçekmidir hikayemidir anlatamam,ama gerçekse hz osmanın kölesini neden karşılıksız azad etmediğinin hikmetini sorgulayamam zira o Efendimizin sevdiklerinden di ve gereğince de adil bir insan herşeyden öte bir sahabe-i sıddıktı