Gençsofi biraz açar mısın söylediklerini? Meydana gelen olayda nasıl bir tebliğ söz konusu?
-------
Benim şahsi kanaatim ise: Gerek Hz. Muhammed ve diğer peygamberler ve gerekse sonrasında yaşamış olan büyük islam insanlarının hayatlarına bakacak olur isek hiç birinin dininden sırf politik davranmak adına taviz vermediğini görürüz. Aslında çok fazla kitap okumuş değilim bu konuda. Ama en azından çağrı isimli filmi seyrettiğimde şunu görüyorum. İki kardeşten birisi müslüman olup, diğeriyle savaşta karşı karşıya gelmiştir. Şöyle bir nokta da var; kişinin sonradan müslüman olması veya doğuştan müslüman olması diye bir olgunun bu noktada hiç bir anlamı yoktur. Hangi dini yaşıyorsan onun gereklerine göre hareket etmen gerekir diye düşünüyorum. Hz. İsa dahi, sevginin aşkın kendisine değil, Allah'a olması gerektiğini söyler.
-------
Arkadaşım hakkında bir kaç bilgi
5 vakit namazını kılıp, zekatlarını aksatmaz.
10 yıldır müslüman. ve 10 yıldır Türkiye'de yaşıyor olup, bir cemaatin de üyesidir. 32 yaşında ve doktor.
--------
Bir haftalık ziyaretimden gözlemler aktarmak istiyorum ayrıca.
Hristiyanlık dininde açıkcası Allah kavramı yok veya yoka yakın durumda. Her şey Hz. İsa üzerine odaklandırılmış. Ya da Meryem ana. Zaten hep cennetteki babamız diye bahsederler. Yani inançlarının tümünü Hz. İsa'nın üzerine yoğunlaştırmış durumdalar. Bu bağlamda Allah'tan başka bir şeye tapınmak şirk olmuyor mu? Ve Hristiyanlık dini, Allah'a inanılan dinler kapsamından çıkmıyor mu? ( Bu noktada biraz kafam karışık, eğer mana ve kelime hatası varsa kusura bakmayın. ) |