Tekil Mesaj gösterimi

Mekruh Ve çeşitleri!!
Alt 15.09.2006, 16:39   #1 (permalink)
gencsofi
Üye

gencsofi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Tesekkür Etti: 0
0 Kunu Icin 0 Tesekkür Aldı
gencsofi O ünlü biri... O bir ışık saçangencsofi O ünlü biri... O bir ışık saçangencsofi O ünlü biri... O bir ışık saçangencsofi O ünlü biri... O bir ışık saçangencsofi O ünlü biri... O bir ışık saçangencsofi O ünlü biri... O bir ışık saçangencsofi O ünlü biri... O bir ışık saçangencsofi O ünlü biri... O bir ışık saçangencsofi O ünlü biri... O bir ışık saçangencsofi O ünlü biri... O bir ışık saçangencsofi O ünlü biri... O bir ışık saçan
Tecrübe Puanı: 8
Standart Mekruh Ve çeşitleri!!

Mekruh:Haram kadar kesin bir delil ile yasaklanmayıp,dinimizde yapılması istenmeyen şeylere denir.
Tahrimen mekruh:Harama yakın mekruh demektir.Tahrimen mekruhu işlemek ve inkar etmek GÜNAHTIR!!vacibi terk etmek gibi...

Tenzihen mekruh:helale yakın mekruh demektir.tenzihen mekruhu işlemek günah deildir.fakat dinimizce yapılmaması istenir.Sünnetleri ve mustehapları terk etmek gibi..

Müfsid:başlanan bir ibadeti bozan işlere denir.Namazda gülmek,oruçlu iken bilerek yemek,içmek gibi..

eklemelerinizi bekliyorum
allah razı olsun

yarabbi,ben pişmanım,bütün yapmış olduğum günahlardan,keşke yapmasaydım,inş. birdaha ben yapmayacağım!!!