20.12.2008, 14:12
|
#6 (permalink)
|
| Tercübeli Üye
metin mete isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyelik tarihi: 28.12.2005 Bulunduğu yer: Gurbet,daimi gurbetin icinde gurbet Yaş: 45 Mesajlar: 3.304 Tesekkür Etti: 185
236 Kunu Icin 448 Tesekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 29 | Alıntı: bekir Nickli Üyeden Alıntı
Sevgili mete
Ben, bu satırlarda din ve dini ahkamlar üzerine "sidik yarışı" yapmak istemiyor ve kısa, öz cümlelerle cevaplamak istiyorum. Piyasada, her yönü ile dejenere edilmiş, hatta kendi heva ve hevesiyle türlü yorumları ahkam diye lanse etmiş binlerce müellif eseri mevcuttur. Bu eserlere delildir deyip, bir müçtehidin hükümlerini, bu şekilde lanse etmeyi ne kadar adil buldun bilmiyorum, ne kadar ilmi buldun bilmiyorum.
Yaklaşık 1000 küsür yıldır Hanefi Mezhebi ile amel edilen Anadolu'da, göbeğinden yukarısını kayınpederine mahremdir diye gösteren kaç kadın tanıdın?
Bu konularda, sanki bir savaş gibi, belden aşağı vurmayı mübah saymanın etiğini, Kur'an ahlakının neresinde bulabilirsin?
Derdimizin Allah rızası için bir yol bulmak, bir yol açmak olduğunu unutmamamız lazım.
Yoksa bu satırları İslam da tefrikalar doğurmak adına kullanmak ne kimsenin haddi, ne muradı, ne de hakkı olmalı. | Sevgi deger Bekir,benim böyle bir iddiam oldumu?Yani aciyorlar diyerek?Ben dedimki siz bu mezhebin veya digerlerinin kurallarini tam olarak bilmiyorsunuz.Sense delil istedin.Iste sana delil dedim adam yazmis delilerini.Ama sen diyorsunki biri yetmez tamam buluruz baska yerlerdende.Ama zaten bu yazarki kendisi ayni zamanda Hocadir verdigi delillerde zaten sizin bahsettiginiz diger müctehidlerden degilmi?Ama gerekmez dava bir mezhebin aciklarini aramak degildir.Mesele öze inmektirki konu zaten bu degildi.Sonra unutmamak gerekirki Bu yazar hala revacta olan bir yazar dejenere olmasi düsünülemez istersen refaranslarinida vereyim;
Sariyer Asliye ceza hakimliginin 09.10.1985 tarihli ara karari ile TCK 175/son madde ve Firkasina aykiri olup olmadiginin tesbiti icin bilirkisi tayin edilmistir...
Bilir kisiler,
Doc.Dr.Celal Erbay
M.Ü.Ilahiyat Fakültesi
Islam Hukuku Anabilim
Dali Ögretim üyesi.
Doc.Dr.Ismail Cakan
M.Ü.Ilahiyat Fakültesi
Hadis Anabilim Dali
Baskani
Doc.Dr.Ali Turgut
M.Ü.Ilahiyat Fakültesi
Tefsir Anabilim Dali
Ögretim Üyesi..
Islama Göre Cilsel Hayat
Ali Riza Demircan
Cilt I-II
Sayfa;312-316...
__________________ Ma ene Min`el Müsrikin
Nebiye atf ile binlerce herze uydurdun.
Yıktın da dini mübini yeni bir din kurdun.
Doğrudan doğruya Kuran'dan alarak ilhamı.
Asrın idrakine söyletmeliyiz İslam'ı. Mahyaye ve Memati Lillah.. Hanife Müslimen... |
|
| |