Helal olsun metin mete, mantığın takdire şayan senin de. Hele kıyas ilmin şapka çıkartıyor insanlara. Demek ebu cehil de sarıklıydı ve hatta ebu leheb de, öyle mi ? Peki ya; niyet ? o hangi merkezdeydi ?
Bedr'de inen 3.000 melek hepsi sarıklıydı. Ki o anın müslümanları ile aralarında tek fark hepsi beyaz sarıklı idi. Sen şimdi buna da inanmazsın Allah bilir. Ama Kur'an bize inanmamız hususunda ayet ile bildiriyor. Resulu Ekrem de (s.a.v.) hadisi şerifi ile bize bunu açıklıyor.
Yine de biz senin mantığın ile devam edelim: Kur'an O levhi mahfuz'da yazılı idi. Ve bunu şeytan aleyhillane de görüyordu. Ve Kur'an'ı senden benden daha iyi biliyordu çünkü bizzat anlatılanları yaşamış biri idi. Peki; Kur'an'ı her bilen ve anlayan kişi şimdi müttaki müslümanlardan sayıldığına göre şeytan da müslüman mı bu mantık ile ? Yoksa Kur'an'ı bilmek ile O'nunla amel etmek arasında bir nüans mı var ? Nedir ?
__________________ Derdi; Allah'ın (cc) rızası olanlara selam olsun! |