Konu: Cin Nedir?
Tekil Mesaj gösterimi

Alt 12.12.2008, 15:57   #3 (permalink)
Duha
Tercübeli Üye

Duha - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Duha isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Tesekkür Etti: 219
231 Kunu Icin 367 Tesekkür Aldı
Duha Gelecegin hit'iDuha Gelecegin hit'iDuha Gelecegin hit'iDuha Gelecegin hit'iDuha Gelecegin hit'iDuha Gelecegin hit'iDuha Gelecegin hit'iDuha Gelecegin hit'iDuha Gelecegin hit'iDuha Gelecegin hit'iDuha Gelecegin hit'i
Tecrübe Puanı: 23

Metin Mete Abi, vallahi ben hangi kaideye uyacağımı şaşırdım. Ben bir ayete tevil yapıyorum, "hayır" diyorsun "zahir manasına göre değerlendir. Kur'an apaçık bir kitabtır."

Sonra bir ayetin zahir manasına göre değerlendiriyorum "hayır diyorsun öyle anlamamak lazım, Filan kelimenin filan manası var. Aslında şu denmek istenmiş" diyerek tevili atlayıp tefsir yapıyorsun. Bir şeyin adının değişmesi aslını değiştirmez. Senin yaptığın iş tefsirdir. Adını değiştirmiş olmak onun tefsir olmaktan kurtarmaz.

Şimdi Rahman suresi diyor "Cin" i de dumansız,yalın bir ateşten yarattı" Bu ayette tevil yapmıyorum. Zahir manasına göre bakıyor ve diyorum "Cin dumansız ateşten bir hayattar mahluktur"

Şimdi bu ayete tevil ve yorum yapılır mı? Yapılırsa niye ve nasıl bir tevil yapılır?