Alıntı:
Tevhidhakimolanakadar Nickli Üyeden Alıntı
bahsetmek istedigim zahirine ters olan tefsrilerdir. |
Allah razı olsun kardeşim. Batıniyun Mezhebi Zahiriyun mezhebinden daha şerdir. Zira, Batıniyun mezhebi, girdiği ifrat sebebi ile Zahiriyunun tefritine kapı açtı.
Aslında her ikisi biribirinin tokadıdır. Biribirilerine işlerinin batıl olduğunu ihtar eder. Eğer biribirilerini tenkid etseler dalalet koyulaşır. Eğer ibret alsalar gitgide ortada buluşurlar.
Mesela, Ehl-i Sünnet'te olduğu halde Batıniyun Mezhebine dahil olanlar, ifrat ile Türbelere bir tasarruf verdiler. Türb ziyaretlerini ibadet haline getirdiler. Tokat olarak Vahabiler onlara musallat oldu. Bütün bütün o türbeleri tahrip ettiler. Vahabile bu işleri münafık olduğundan değil, din adına dini korumak adına yapıyor. Diğerleri ise cahil kısımdır.
Eğer Batıniyun ifrattan geçse Türblere olduğu değeri verse, tasarruf vermese, Vahabilik aslına dönecek ve İslamın muazzez bir ordusu olacak, inşaallah.
Muhabbetle