23.10.2008, 01:52
|
#59 (permalink)
|
| Tercübeli Üye
metin mete isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyelik tarihi: 28.12.2005 Bulunduğu yer: Gurbet,daimi gurbetin icinde gurbet Yaş: 45 Mesajlar: 3.304 Tesekkür Etti: 185
236 Kunu Icin 448 Tesekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 29 | Alıntı: Duha Nickli Üyeden Alıntı
Allah iyiliğini versin Abi.
Ben uzayda hayatın çoklukla ve hınca hınc olduğuna inanıyorum.
Kur'an'da bu konuda ayet olmaması red edildiğine delil olmaz. Bilakis red edilmediğine delildir.
Yanlız biz ülfet ettiğimiz , alışkanlık kazandığımız organik hayat bekliyoruz.
Topraktan zihayat yaratan Halık ve Fatır-ı Zülcelal elbette maddesi ateş olan, nar, nur olan, radyasyon olan, su olan , hava olan, esir maddesi olan zihayat, şuur sahibi mahluklar yaratabilir. Ne kudretine ne hikmetine muhalefet etmez.
Allah Kur'an'da Arz ve Semayı hep birlikte zikreder. Allah kendisine zikr edilmesini istiyor. Şu yarım ağızlı, cahil insanın, arz mahlukatının o zikir muradına tam mukabele edeceği düşünülemez. Elbette Allah semavatta kendine zikreden mahlukları hınca hınc doldurmuştur. TEk bir boşluk yoktur.
Allah'ın cin ve insten bahsetmesinin sebebi biri birilerinin sınavları ile bir ortak noktaları olmasıdır. Demek nardan yaratılmış ve belki güneşte yaşayan bir mahluk ile insanın bir bağı olmadığından ve mükelef olmadığından zikretmemiş. Zikretse mükellef olacak. Akıl gözü ile bakan insanlar -haklı olarak- buna itiraz edecekti.
Muhabbetle | Allah cümlemizin iyiligini verir Insallah,Ama soru senin bahsettigin mihvalde degil yalniz mesuliyet bazindaki mahlukattan oldugunu zan ederek yapmistim.
__________________ Ma ene Min`el Müsrikin
Nebiye atf ile binlerce herze uydurdun.
Yıktın da dini mübini yeni bir din kurdun.
Doğrudan doğruya Kuran'dan alarak ilhamı.
Asrın idrakine söyletmeliyiz İslam'ı. Mahyaye ve Memati Lillah.. Hanife Müslimen... |
|
| |