Alıntı: Duha Nickli Üyeden Alıntı
Abi zaten bir ayette Allah'ın murad ettiği manalar hakkında içtihad, tartışma, fikir yürütme dahi olmaz. Evet senin sözlerin haktır. Sen pek çok yerde Allah'ın o ayette birinci murad ettiği manayı söylüyorsun. İnandık iman ettik.
Ama her ayet insanların merakına göre tali manalar taşır. Kur'an'ın az sözle çok şeyler anlatma kabiliyeti vardır. Her meslek, meşreb; zevk, huy ve karaktere hitab eder.
Allah'ın bir ayette murad ettiği manaya muhalefet etmeyen içtihadlar red edilemez. Ayete muhalifse ıspat edilir.
Muhabbetle | Günlerdir ayet verdik hem öldügüne hem gelmeyecegine adam diyor ben inaniyorum;Ayet diyor yok sadece bir zan ile istikal edilemez.Allah bilir Allahta ayetin tersinide Allah söylemez sanirim..Celiskiden münezzehtir Alemlerin Rabbi.Muhalefet vardir ve red ediyor ayetler...Ki ayetlerde kesin hüküm vardir öldürülmüstür ISA(Selam Resul/Resullere olsun)
__________________ Ma ene Min`el Müsrikin
Nebiye atf ile binlerce herze uydurdun.
Yıktın da dini mübini yeni bir din kurdun.
Doğrudan doğruya Kuran'dan alarak ilhamı.
Asrın idrakine söyletmeliyiz İslam'ı. Mahyaye ve Memati Lillah.. Hanife Müslimen... |