Alıntı: hesab_verilecek Nickli Üyeden Alıntı
Mahkemede oldugumuzu varsayalim ve benim inancimin yanlis oldugu meydana cikti diyelim. Peki ben neyle suclanacagim ? Ben gelmeyecek yada gelecek demedim. Inandigimi söyledim. Inancin bilmek olmadigini söyledim ve bilginin Allah da oldugunu söyledim. Zira ihtilaf var zaten ve ihtilaf in oldugu yerde hüküm sana bana düsmez Allah a birakilir.
Peki senin dedigin yanlis oldugunun ciktigini düsünelim. Sen direk hüküm verdin biliyormuscasina. Sen bilmedigin halde neden hüküm verdin diye soru alirsan ne diyeceksin ? Yazdigin ayetleri delil olarak mi koyacaksin ? Oysaki ihtilafta hüküm Allah a birakilir yazmasina ragmen ? Bu yazim tek gelmeyecek diyene degil gelecek diyenlere de inaniyoruz kelimesini kullanmadan. Onlarda hükmü yalniz Allah a birakacak.
---------------------------------
Insanlar bilmedikleri halde hüküm veriyolar su kadardi su kadardi su kadardi diye. Ancak orada inaniyoruz diye bir kelime gecmiyor. Cünkü inaniyoruz kelimesi gecse o hüküm vermekten kalkacagina inaniyorum ben ve inaniyoruz lafi ile yanilma ihtimalinin de oldugunu anliyoruz zaten. Kuran da ben inanmak kelimesinin negatif gectigi yeri görmedim. Benim gözden kacirdigim varsa buyurun.
----
Hava kararmissa bu yagmur yagacaginin ihtimalini yükseltir ama yagmur kesin yagacak anlami cikmaz onda.
Bunlar benim sözlerim en dogrusunu Allah bilir |
Maaşallah kardeşim.