12.10.2008, 13:31
|
#42 (permalink)
|
| Tercübeli Üye
metin mete isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyelik tarihi: 28.12.2005 Bulunduğu yer: Gurbet,daimi gurbetin icinde gurbet Yaş: 45 Mesajlar: 3.304 Tesekkür Etti: 185
236 Kunu Icin 448 Tesekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 29 | Alıntı: hesab_verilecek Nickli Üyeden Alıntı
inanmak baskadir bilmek baskadir. insan herseye inanabilir ama Allah her seyi bilir. Bizi Rab dan ayiran özelliklerden biride bilmek ve inanmak özellikleridir. inanc eksikligi temsil eder cünkü inanan her seyi bilmez. Bilgi ise gücü temsil eder bilen her zaman dogrusunu yapar. Ben inaniyorum yazarken sen Isa gelmeyecek diyosun. Nerden biliyosun ? Bilmeden hüküm vermenin gaybi taslamak oldugunu okumadinmi hic ? Ben Kuran dan anladigima inanirim bilmem. Sende öyle anladiysan gelmeyecegine inaniyorum diyebilirsin ama gelmeyecek dersen boyundan büyük hüküm vermis olursun.
Ben Kuran i devre disi tutsam bilmeden hükümler yagdiririm. Kendimi cok biliyor lanse ederim Allah bilir diye eklemem. Cokmu zor Allah bilir demek ?
Mahkemede oldugumuzu varsayalim ve benim inancimin yanlis oldugu meydana cikti diyelim. Peki ben neyle suclanacagim ? Ben gelmeyecek yada gelecek demedim. Inandigimi söyledim. Inancin bilmek olmadigini söyledim ve bilginin Allah da oldugunu söyledim. Zira ihtilaf var zaten ve ihtilaf in oldugu yerde hüküm sana bana düsmez Allah a birakilir. Peki senin dedigin yanlis oldugunun ciktigini düsünelim. Sen direk hüküm verdin biliyormuscasina. Sen bilmedigin halde neden hüküm verdin diye soru alirsan ne diyeceksin ? Yazdigin ayetleri delil olarak mi koyacaksin ? Oysaki ihtilafta hüküm Allah a birakilir yazmasina ragmen ? Bu yazim tek gelmeyecek diyene degil gelecek diyenlere de inaniyoruz kelimesini kullanmadan. Onlarda hükmü yalniz Allah a birakacak. 22."Üç kişiydiler, dördüncüleri köpekleriydi." diyecekler. Şunu da diyecekler: "Beş kişiydiler, altıncıları köpekleriydi." Gaybı taşlamaktır/bilinmeyen şey hakkında atıp tutmaktır bu. Şöyle de derler: "Yedi kişidirler, sekizincileri de köpekleridir." De ki: "Onların sayısını Rabbim daha iyi bilir. Onlar hakkıda bilgisi olan, çok azdır." O halde, onlar hakkında yüzeysel bir tartışma dışında hiçbir çekişmeye girme. Onlar hakkında, konuşup duranlardan hiç kimseye bir şey sorma
---------------------------------
Insanlar bilmedikleri halde hüküm veriyolar su kadardi su kadardi su kadardi diye. Ancak orada inaniyoruz diye bir kelime gecmiyor. Cünkü inaniyoruz kelimesi gecse o hüküm vermekten kalkacagina inaniyorum ben ve inaniyoruz lafi ile yanilma ihtimalinin de oldugunu anliyoruz zaten. Kuran da ben inanmak kelimesinin negatif gectigi yeri görmedim. Benim gözden kacirdigim varsa buyurun.
----
Hava kararmissa bu yagmur yagacaginin ihtimalini yükseltir ama yagmur kesin yagacak anlami cikmaz onda.
Bunlar benim sözlerim en dogrusunu Allah bilir |
Kuran kesin hükümdür.Ve onun hükmünü sadece tastik etmisimdir.Zanna uymadan yani ben böyle inaniyorum gibi bir safsataya tasmadan...Benim dedigimin yanlis cikmasi demek Ayetin inkaridir cünki burda konusan Metin Mete degildir"Ayetlerdirki acik olan bir konuda ihtilaf söz konusu degildir.Simdi sorayim Bekledigin Resul Mehti kim Tahmin ederim ama zan olur diye yazmiyorum...Biliyorsun kardes ben adanali oldugumdan meshur kebabimizi cok severim su an mangal beni bekliyor...
__________________ Ma ene Min`el Müsrikin
Nebiye atf ile binlerce herze uydurdun.
Yıktın da dini mübini yeni bir din kurdun.
Doğrudan doğruya Kuran'dan alarak ilhamı.
Asrın idrakine söyletmeliyiz İslam'ı. Mahyaye ve Memati Lillah.. Hanife Müslimen... |
|
| |