Şehidime; nede güzel yakışır beyaz kefen Tabutunu, nede güzel örtmüştür al bayraktaki kan Bugün mahşer günüdür; şehidimin son yolculuğu Doğduğu evden geliyor, omuzların üstünde Kan kırmızısı bir kandır, ardından Gözlerime değen Kılınacaktır; şehidimin son namazı Duyacaktır elbet; hep duyduğu ezan sesi Bak işte, kalkıyor yiğidim, Musalla taşından ebedi Anacığının feryatları yüreğimde inler! Babanın gözyaşları ellerimde titrer! Kızların gururla bakıyor; tabutundaki sana Kızlarım; umutla bakıyor, şehidim kalksana! Karın; o namusum dediğin canın! Herkesten çok yakıyor, yıkıyor feryatları Şehidim; bilirim bir kahpe kurşundur Seni böyle yatıran Beni böyle yıkan; beni böyle dik tutan! Bilirim şehidim; bu kış gününde Yürekleri ısıtan Al bayraktaki duruşundur senin Ve çakalları dağlara savuran Atalarının damarındaki kanıdır! Kara topraktaki beyaz kefenli halin, Duyduğum dualardadır Toprağına düşen gözyaşlarım Bu vatandan göçtün şehidim; Bu vatan uğruna Bu vatan sana borçludur; biz ardında kalanlar da Alnındaki kandır, bakışındaki iman Erken göçüp gitmenin; kefareti! Biz ardından bakan yüreklerde Vatandır, millettir, candır yaşattığın! Al bayrağın; dalgalandığı yerde Şehitler ölmez diyenlerindir Seslerinde yankılanan! Şahittir; gök kubbe, yaşattığın gurura Şahittir; altındaki milyonlarca kefensiz gitmiş dünya Şahittir şehidim; bu toprak sana! Arif Kemik
__________________ ''Bir hayatki Sonu cennettir Sıkıntıdan ne çıkar?'' ''Bir Hayat ki Sonu Cehennemdir Rahatından ne çıkar?'' “Sen Yolcu Bu Yalan Dünya Hancıdır. Öyle Bir Gün Varki Yürekte Sancıdır. Yer Gök Bir Olup Da Hesap Sorulunca, En Sevdiğin Bile Senden Davacıdır..." |