Tekil Mesaj gösterimi

Alt 03.10.2008, 14:45   #12 (permalink)
mhmt
Tercübeli Üye

mhmt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

mhmt isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Tesekkür Etti: 222
151 Kunu Icin 289 Tesekkür Aldı
mhmt Asırı şöhretli ve itibarlı birimhmt Asırı şöhretli ve itibarlı birimhmt Asırı şöhretli ve itibarlı birimhmt Asırı şöhretli ve itibarlı birimhmt Asırı şöhretli ve itibarlı birimhmt Asırı şöhretli ve itibarlı birimhmt Asırı şöhretli ve itibarlı birimhmt Asırı şöhretli ve itibarlı birimhmt Asırı şöhretli ve itibarlı birimhmt Asırı şöhretli ve itibarlı birimhmt Asırı şöhretli ve itibarlı biri
Tecrübe Puanı: 27

Alıntı:
teslimolan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bir Allah in kulu bana Al Qran da dört cümleden olusan satirin neden tek cümle gibi okundugunu anlatirsa cok sevinecem.

Konu
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِ
Neden o satir Bismillahirrahmanirrahim diye okunuyor ?

Noktalamasiz ordaki harfler
Besm Allah Al-Rachman Al-Rachim

Noktalamali ise Bismi Allahi Al-Rachmani Al-Rachimi

ch=h ch yazdim cünkü chet harfi dir o he harfi farklidir.

Peki neden bu insanoglu ordaki dört cümleyi tek bir cümleye indirip düz olarak su sekilde okuyor yada söylüyor Bismillahirrahmanirrahim diye. Orada en önemli Allah kelimesi var fakat o alisilagelmis cümlede sanki yokmus gibi okunuyor Bismillah iyide mi den sonra Allah yaziyor neden a okunmuyor ? Sonra iki defa Al var onlarda okunmuyor ?
Tecvid Kurallarına bakabilirsin teslimolan.
Besm i(esre olduğu için) Allahi = "Bismillahi.." okunur..
Er (şedde vardır) Rahmani Er(şedde vardır)Rahim =ER- RAHMANİRRAHİM
Yani: Bismillahirrahmanirrahim.

selametle..
CİHAD: Fert, cemaat ve toplum bazında iyiliklerin yaşanır hale gelmesi, kötülüklerin kaldırılması için bütün gücümüzle hep beraber ve teşkilatlı bir şekilde çalışma mecburiyetini üzerimize yükleyen farzdır...

heryazdığımiçinالله يعلم(ALLAH bİliR)diyorum...
Folgende 3 Benutzer sagen Danke zu mhmt für den nützlichen Beitrag:
bekir (04.10.2008), radikal (03.10.2008), talha_ (05.10.2008)