Tekil Mesaj gösterimi

Bibel de Ahmed ismi vardir
Alt 02.10.2008, 11:27   #1 (permalink)
teslimolan
Gast

Standart Bibel de Ahmed ismi vardir

6.Meryem oğlu İsa'nın da şöyle dediğini hatırla: "Ey İsrailoğulları! Ben size Allah'ın elçisiyim. Benden önce Tevrat'ı doğrulayıcı ve benden sonra gelecek Ahmet adında bir elçiyi müjdeleyici olarak gönderildim." Fakat İsa'nın müjdelediği elçi onlara apaçık deliller getirdiğinde: "Bu, katıksız bir büyüdür!" dediler.

Incil deki kanit
-----------------
Johanna 14 Ayet 17
17 τὸ πνεῦμα τῆς ἀληθείας, ὃ ὁ κόσμος οὐ δύναται λαβεῖν, ὅτι οὐ θεωρεῖ αὐτὸ οὐδὲ γινώσκει· ὑμεῖς γινώσκετε αὐτό, ὅτι παρ᾽ ὑμῖν μένει καὶ ἐν ὑμῖν ἔσται.

17 Ben de Baba'dan dileyeceğim. O sonsuza dek sizinle birlikte olsun diye size başka bir Yardımcı, Gerçeğin Ruhu'nu verecek. Dünya O'nu kabul edemez. Çünkü O'nu ne görür, ne de tanır. Siz O'nu tanıyorsunuz. Çünkü O aranızda yaşıyor ve içinizde olacaktır.

τὸ πνεῦμα =Ruh
ἀληθείας= Gercek-Hakikat-Dogru

Tevrat 1 inci kitap 24 üncü bölüm 48 inci ayet
48 ‏וָאֶקֹּ֥ד וָֽאֶשְׁתַּחֲוֶ֖ה לַיהוָ֑ה וָאֲבָרֵ֗ךְ אֶת־יְהוָה֙ אֱלֹהֵי֙ אֲדֹנִ֣י אַבְרָהָ֔ם אֲשֶׁ֤ר הִנְחַ֙נִי֙ בְּדֶ֣רֶךְ אֱמֶ֔ת לָקַ֛חַת אֶת־בַּת־אֲחִ֥י אֲדֹנִ֖י לִבְנֽוֹ׃
Transliteration
48 wā’eqqōḏ wā’ešətaḥăweh layhwâ wā’ăḇārēḵə ’eṯ-yəhwâ ’ĕlōhê ’ăḏōnî ’aḇərâām ’ăšer hinəḥanî bəḏereḵə ’ĕmeṯ lāqaḥaṯ ’eṯ-baṯ-’ăḥî ’ăḏōnî liḇənwō:

48 Eğilip RAB'be tapındım. Efendimin oğluna kardeşinin torununu almak için bana doğru yolu gösteren efendim İbrahim'in Tanrısı RAB'be övgüler sundum.

A-m-th=Elif-Mem-Tav=Amet-Emet=Gercek hakikat dogru.
Gercegin Ruhu=Ruch Amth

Bu Konu Icin Kardesimize Tesekkür Edenler:
alptraum (02.10.2008)