Tekil Mesaj gösterimi

Alt 25.09.2008, 12:02   #1 (permalink)
radikalislam
Tercübeli Üye
 
radikalislam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
radikalislam isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyelik tarihi: 10.02.2007
Bulunduğu yer: Gönül aleminden
Yaş: 34
Mesajlar: 1.516
Tesekkür Etti: 356
113 Kunu Icin 345 Tesekkür Aldı
radikalislam Asırı Söhretli ve itibarlı biriradikalislam Asırı Söhretli ve itibarlı biriradikalislam Asırı Söhretli ve itibarlı biriradikalislam Asırı Söhretli ve itibarlı biriradikalislam Asırı Söhretli ve itibarlı biriradikalislam Asırı Söhretli ve itibarlı biriradikalislam Asırı Söhretli ve itibarlı biriradikalislam Asırı Söhretli ve itibarlı biriradikalislam Asırı Söhretli ve itibarlı biriradikalislam Asırı Söhretli ve itibarlı biriradikalislam Asırı Söhretli ve itibarlı biri
Tecrübe Puanı: 108
Standart

Alıntı:
Elifnisa Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
işlerinizden şaşırdığınızda bunaldıgınız zaman kabirde olanlardan yardım isteyiniz ne demektir?
evliyada nihayetinde bir insandır, bir insandan yardım istemek nedendir?
hepimiz ehli sünnetiz fakat bu hadisin uydurma olduğu apaçıktır, uydurma olmasa idi peygamber efendimiz mezar taşlarını yasak etmezdi, kendi mezarıda herkezin bildiği bir yerde olurdu.
cahliye döneminde mekkeli müşrikler bizler Allahın varlığına inanıyoruz o putlar bizi Allaha yakınlaştırdıkları için onlara ibadet ediyoruz diyorlardı.

kabir ziyareti yapıp yakınlarımızın ruhuna fatiha okumak elbette güzeldir ama o insanlardan yardım istemek Allaha ortak koşmaktır. Allahtan başka helede bir ölüden yardım beklemek yanlıştır.



birde madem Allahın yaptığına inanıcaz neden ölülerden istiyoruz?
Elifnisa kardeşim; hiç kimse ölülerden bir şey istemiyor. Allah'tan (cc) istiyor.

Bırakın ölüyü bir kenara, yanınızda canlı olarak yaşayan babanız için dahi "benim rızkımı bu veriyor" demeniz şirktir, küfr'dür. Rızkı veren Allah'tır (cc). Babanız sadece vesiledir, baba olma hakkına binaen Rabbül Alemin rızkınızı babanız aracılığı ile gönderir. babanız bir işte çalışır oradan kazandığı ile sizin ihtiyaçlarınızı temin eder. Oysa, ayette her canlının rızkının Allah'ın (cc) üzerinde hak olduğuna işaret eden ayetler var. Peki rabbül Alemin neden direk sizin rızkınızı size göndermiyor. Babanızı vesile ediyor. Bunu iyi anlamak lazım ki; ondan sonra kabrlerde bulunan değerli Allah (cc) dostlarını vesile ederek Rabbül Aleminden (cc) istemenin ne demek olduğunu anlayabiliriz. Mevta, cesed olarak elbette ne kendine ne bir başkasına en ufak bir yardımı olmayacak durumdadır. Fakat, manevi değerini oluşturan ruh ise, ölü değildir. Hani hatırlayın Rabbül Alemin şehitler için ne buyuruyor: "Nezdinizde Allah (cc) yolunda şehit olanlara ölü demeyiniz, onlar canlıdır, lakin siz bilmezsiniz"

Sanırım bu ayeti düşününce biraz daha farklı bir bakış açısı yakalamış olursunuz.
__________________
Derdi; Allah'ın (cc) rızası olanlara selam olsun!
  Alıntı ile Cevapla