Tekil Mesaj gösterimi

Alt 17.06.2008, 18:17   #4 (permalink)
KaYnUkA
Üye

KaYnUkA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

KaYnUkA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Tesekkür Etti: 0
0 Kunu Icin 0 Tesekkür Aldı
KaYnUkA Tanınma yolunda
Tecrübe Puanı: 2

Alıntı:
metin mete Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Bakiniz kardes ben alemleri inkar etmedimki hem ben her zaman kullandigim gibi Alemlerin Rabbi derim ama benim belirttigim Kiyametteki ile bu günki yasanilan alemi kast etmistim.Iste belirtilen ayette cok güzel bir aciklama yapmis;

Âlemlerin Rabbi, Rahmân, Rahîm, hesap ve ceza gününün (ahiret gününün) maliki Allah’a mahsustur.

Yani biz eger Kabirde bir hesab versek yani Meleklere e o zaman bu ayeti nasil anlayacagiz?Iste eyvah dememenin tek yolu Allahin tek dingününün sahibi oldugunu idrak ile gecerki zaten bir cok yerde ölcüde budur,Allaha sirk kosmayanlar ve Ahirete inananlar diye gecer.Sizce biz resulü dinlemiyormuyuz?Biz Resul/resullere bagli oldugumuzu defalarca haykirmisken bu ne iftira anlamakta güclük cekiyorum...Ama inan biz o Alemlere Rahmet olan Resulün su sikayetine muhattab olmaktan Allaha siginiyoruz;

Kavmim Kurani terk etti...

estafurullah metın kardesım ALLAH c.c. bızı iftıra atmaktan mahrum bıraksın...
biz ALLAHın izniyle kimseye iftira atmayız...
benim öyle dememin nedeni sizin sünneti inkar etmenizden doleyıdırki bu konuyuda daha önce sizinle tartışmıştık...
sizin savunmanızdan dolayı resulu s.a.v dınlememe olayını savunmaya calıstım ...
yoksa kimseye iftıra atıcak halimiz yok...

birde demişsin kabirde meleklere hesap verecek olursak allahın tek din gününün sahibi oldugunu kabul etmemiş oluruz...
peki ALLAH c.c. melekleri aracılıgıyla hesaba çekmekten (haşa) acizmidir...
melekler ALLAH ın izniyle bizi sorguya çekemezlermi...
nasılki nebi lerin ALLAH c.c. adına söz söylemeye yetkileri varsa..
ALLAH c.c. adınada ALLAH c.c. izin verdigi melekler sorgulama yapamazlarmı yani...
belkide hesap günüde yine ALLAH c.c. adına melekler yapacaktır...
senin elinde ahiretteki hesabı bizzat ALLAH c.c. nun zatı tarafından yapılacagına dair bir belge varmı...
tamam ayette din gününün sahibi ALLAH diyor ama ALLAH c.c. kendi adına bir melek tarafından yapamazmı hesabı...
bide öyle birşeyki yani eger bizzat kendi zatı c.c. tarafından yapılacak bir hesap olursa burada bütün insanlar ALLAH c.c. nun cemalini görmüş olmayacaklarmı ve burada ki hesapta hem iyi hem kötü insanlar olucakkı bunların hepsi ALLAH c.c. nun cemalini görmüş olucaklar...
bu sencede adaletsızlık degılmıdır....

BAKARA;

11- Kendilerine: "Yeryüzünde fesat çıkarmayın" denildiğinde: "Biz sadece ıslah edicileriz" derler.

12-
Bilin ki; gerçekten, asıl fesatçılar bunlardır, ama şuurunda değildirler.

"SANAT İÇİN SOYUNANA BİRŞEY YOK...

ALLAH c.c. İÇİN GİYİNENE CEZA...!!!