Tekil Mesaj gösterimi

Alt 24.05.2008, 20:24   #20 (permalink)
cehalet
Yeni Üye

cehalet isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Tesekkür Etti: 0
0 Kunu Icin 0 Tesekkür Aldı
cehalet Tanınma yolunda
Tecrübe Puanı: 0

Ben X üniversitesinde uluslararası ilişkiler alanında doktora yapmaktayım. Ülkemi uluslararası düzeyde, konferanslarda hem üniversitem hemde Cumhuriyet rejimi adına temsil etmekteyim. Katıldığım konferanslarda bana kadın olduğum için sorulan yüzlerce soruyu cevaplıyorum, siz ülkenizde kapalı mısınız? serbest dolaşım hakkınız var mı? Kocanız sizi 2. sınıf mı görüyor? gibi saçma sapan sorular. Bu düşünceyi onlara benimseten bizim içimizden çıkan yobazca düşüncelerden dolayıdır. Avrupa da hiç arap veya müslüman bir ülkenin kadın temsilcileriyle karşılaşamadım, hatta bu bilim konferanslarına bu toplumlardan ender de olsa erkek bile zor görüyorum. Osmanlı devletinin çöküşü binbir pislikle olmuştur ama beni en çok etkileyen bilime şeytan icadı diyen cahil halktır, Arap milletleri tembelliklerinden dolayı hiçbirşeyi geliştiremez icad edemez. Ayrıca 1. dünya savaşında Osanlı halifesi cihad ilan etmişama araplar bizi ingilizlerle arkamızdan vurmuşlardır. Para denince dini unutuvermişlerdir. Avrupada, Amerika da, Çin de bilim bizim gibi dünya karması akademisyenlerle ilerlemektedir. Çalışan insan düşünen insan bence en iyi ibadeti yerine getirmiş olur. Sonuçta Allah çalışan insanı sever Hıristiyan olsun, Yahudi olsun yada ne olursa olsun bilime önem veren düşünen insan, düşünemeyen herhangi bir Müslümandan kat kat daha faydalıdır. Devletlerin dini olmaz, devletlerde çeşit çeşit insanlar yaşar bireylerin oluşumuyla toplumlar meydana gelir şeriat olan bir devlet radikal olamaz herkese eşit yaklaşamaz. Dinin devletten uzak olması gerekir. Laiklik dinin devlet işlerinden ayrılmasıdır,Laiklik ve dinsizlik farklı yerlerde tartışılmalı. Muhafazakar kesimde kapanmak kadının kendi tercihiyle değil aile baskısıyla oluşur. Ayrıca çocuklara evet bale öğretmeliyiz piyano çalmalı sanatın her alanında yetiştirmeliyiz, balede çıkan vücut hatları cinsel bir meta değil sanattır. Cahil halkın geniş kesiminde cinsel açlık aşırı olduğu için bunu tahrik edici bulur. Siz hangi uluslararası yarışmada haşemalı kadın yüzücü gördünüz? Hiçbir yerde kendilerini temsil edemiyorlar. Tesettür kadının aşması gereken bir engeldir. Çocuklar köşeye atılmamalı ergenliğe erişince dini öğrenmeli kapanmayı veya kapanmamayı bu zamanda seçmeli.Dinini ergenlik zamanında seçmeli, T.C. Nüfusunda bu kısım boş bırakılmalıdır. Doğmatik dinlere bakıldığında yorum yapılması yasaktır ancak bu dinleri bize verenle aklı veren Allahtır. Yorum yapmadan yaşayan insan bitkiden farksızdır. Sevgilerimle.