Tekil Mesaj gösterimi

***Cevap***
Alt 21.05.2008, 21:58   #3 (permalink)
kemi
Gesperrt

kemi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Tesekkür Etti: 0
0 Kunu Icin 0 Tesekkür Aldý
kemi Tanýnma yolunda
Tecrübe Puanı: 0
Standart ***Cevap***

Rasûlullah (s.a.v.)’in görünüþü ve þekli

Berâ (r.a.)’dan rivâyet edilmiþtir dedi ki: “Kýrmýzý elbise içerisinde saçlarý omuzlarýna kadar dökülen kimseler arasýnda Rasûlullah (s.a.v.)’den daha güzel birini görmedim; saçlarý iki omuzlarý arasýna dökülmüþtü. Omuzlarý arasý geniþti boyu da ne uzun ne de kýsa idi.” (Buhârî, Menakýb: 27; Müslim, Fedail: 17)
ž Tirmizî: Bu hadis hasen sahihtir.

Ebû Ýshâk (r.a.)’tan rivâyete göre: “Adamýn biri, Berâ’ya, Rasûlullah (s.a.v.)’in yüzü kýlýç gibi beyaz mýydý?” diye sordu. Berâ: “Hayýr! Ay gibi parlaktý” dedi. (Buhârî, Menakýb: 27; Dârimî, Mukaddime: 17)
ž Tirmizî: Bu hadis hasendir.

Ali (r.a.)’den rivâyete göre, þöyle demiþtir: “Rasûlullah (s.a.v.)’in boyu ne uzun ne de kýsa idi, avuçlarý ve ayaklarý dolgundu, baþý irice idi, mafsallarý büyükçe idi, göðsünden göbeðine kadar bir kýl çizgi þeklinde uzardý. Yürüdüðü vakit yokuþtan iniyormuþ gibi öne eðilerek yürürdü. O’ndan önce ve O’ndan sonra O’nun bir benzerini görmedim.” (Müsned: 706)
ž Tirmizî: Bu hadis sahihtir.
Sûfyân b. Vekî, babasý Vekî’ vasýtasýyla Mes’ûdî’den ayný senedle bu hadisin bir benzerini rivâyet etmiþtir.
Ø Rasûlullah (s.a.v.) in konuþmasý

Âiþe (r.anha)’dan rivâyete göre, þöyle demiþtir: “Rasûlullah (s.a.v.) sözü sizin gibi hýzlý hýzlý söylemezdi. Fakat o açýklayarak ve yavaþ yavaþ konuþurdu ki yanýnda olan kimse onu ezberlerdi.” (Buhârî, Menakýb: 27; Müslim, Fedail-üs Sahabe: 27)

Enes b. Mâlik (r.a.)’den rivâyete göre, þöyle demiþtir: “Rasûlullah (s.a.v.) konuþtuðu bir kelimeyi üç sefer tekrar ederdi ki dinleyen daha kolay anlasýn diye.” (Buhârî, Ýlim: 27)

Ø Peygamberimiz (s.a.v.)’in peygamberlik mührü nasýldý?

Ebû Sâib (r.a.)’den rivâyete göre, þöyle demiþtir: “Teyzem beni Peygamber (s.a.v)’e götürdü ve Ey Allah’ýn Rasûlü! kýz kardeþimin çocuðu sancýlandý” dedi. Bunun üzerine Rasûlullah (s.a.v.): “Baþýmý sývazladý ve bana bereket duâsý okudu. Sonra Rasûlullah (s.a.v.) abdest aldý ben onun abdest suyunun artýðýndan içtim ve Rasûlullah (s.a.v.)’in arkasýna dikildim; iki küreði arasýndaki Peygamberlik mührüne baktým, keklik yumurtasý büyüklüðündeydi.” (Buhârî, Vudu’: 27; Müslim, Fedail: 17)

Ø Rasûlullah (s.a.v.) sürmeli miydi?

Câbir b. Semure (r.a.)’den rivâyete göre, þöyle demiþtir: “Rasûlullah (s.a.v.)’in baldýr ve bacaklarý çok düzgün olup sadece tebessüm þekliyle gülerdi, kendisine baktýðýmda sürmeli derdim halbuki sürme çekmiþ deðildi.” (Müsned: 20012)

Yine Câbir b. Semure (r.a.)’den rivâyete göre, þöyle demiþtir: Rasûlullah (s.a.v.), geniþ aðýzlý, gözünün beyazý kýzýlýmtýrak ayaklarý da düztaban deðildi. Þu’be diyor ki: Simak’e “Daliul fem” ne demektir? Diye sordum. “Geniþ aðýzlý” diye cevap verdi. “Eþkelün ayn” ne demektir? Dedim. “Göz yarýðý geniþ olan” demektir, dedi. (Simak’in bu konuda yanýldýðý doðrusunun gözünün akýnýn kýzýlým týrak olduðudur.) “Menhûþül akýb” ne demektir? Dedim. “Eti az olan ökçe” dedi. (Müslim, Fedail: 17)
ž Tirmizî: Bu hadis hasen sahihtir.

Ø Rasûlullah (s.a.v.)’in yaþý ve ömrü ne kadardýr?

Ýbn Abbâs (r.a.)’den rivâyete göre, þöyle demiþtir: “Rasûlullah (s.a.v.), Mekke’de on üç sene kaldý kendisine vahiy geldi. Altmýþ üç yaþýnda da vefat etti.” (Buhârî, Menakýb: 27; Müslim, Fedail: 17)

Âiþe (r.anha)’dan rivâyete göre, þöyle demiþtir: “Peygamber (s.a.v), altmýþ üç yaþýnda vefat etti.” (Buhârî, Menakýb: 27; Müslim, Fedail: 17)