Alıntı:
alptraum Nickli Üyeden Alıntı
Simdi duha kardesim benimkisi nezaketen dedigim gibi disardan baktigimda yanlis görülebiliyor yazdigim cünkü genelleme olarak almadim duha diyerek aldim bunu özel mesaj yollayarak belirttim isterseniz silerim diye ama siz cvb i burada vererek silmeyin nezaketini gösterdiginizi anliyorum 
|
Mesajın geldiğinde sana cevap yazımı bitirmek üzere idim. Nezaketen cevap yazacaktım. Gördüğün gibi başka başlıkta yazı yazılar yazdım. Unuttum. Neyse!
Alıntı:
Madem yazdik gerisini de getirelim yoksa duha kardesimiz
böyle dedi bizde ünlem isaretine aciklama getirelim degil mi?
|
"Zira gösterdiği bir şey yok!" Hayret ve şaşırma ifadesidir.
Alıntı:
Simdi dün aksam bir kardesimizle konusurken o linki aradim ve o konu üzerine bir muhabbetimiz oldu ve bugunde yeniden actigimda seninde tartisma yazisina yazdigini gördügümde bunu dile getirdim mesele bu ha dile getirdiklerim nelerdir söyleyim
Link de 2005 tarihinde yazilan yeni asya yazarinin türban hakkindaki bir elestirisi idi bak o da elestiri yapmis yani degil mi?
|
Her işte bir hayır vardır.
Alıntı:
Simdi elestiriyede cevaben bir konu astim bu elestiriye cevapti sonucta biliyorsun hz.ademden bu yana olan tüm tarihi tartisiyoruz elestiriyoruz kaldi ki 2000 li yillarda diyalogdan dügüne konusunu,bu diyalog nur a ait degildir diyerek elestiriyi yapiyorsun ama benim actigim yeni asya gazetesine cevaben konusunda su yaziyi yaziyorsun
Senin savundugun elestiri ne oldu bak 2 sene ki yaziyi getirmisim ama 5 hatta 10 sene önceki getirilen bir mevzuya elestiri yapabiliyorsun ama böyle bir yazi geldiginde niyet sorguluyorsun  "
ve ondan sonraki cevabin su sekilde oluyor
|
İşte iltibasın birincisi göründü.
Sen iki güzüde cemaatin biribirinden ayrıldıkları noktada ihtilafvari bir başlık açıyorsun. Ben ise mevcut bir başlığa cevap yazıyorum.Mesela biri çıkıyor " 'HocaEfendi başörtüsü teferruattır' demiş" diye yazıyor. Elbette ben teferruat olduğuna inanmıyorum. Fikrimi yazmak eleştirmek değildir. Niyet sorguladığıma dair en ufak bir ima gösteremezsin
Alıntı:
ve bende soruyorum sana bu yazindan sonra nerede teferruat denilmis kim demis diye soruyorum ve ekliyorum basörtüsü furuattandir diye
senin cevabin geliyor arkasindan
|
Evet bu konuda haklısın o zamanlar tefarruat ve füruat arasında ki farkı zihnim tam intikal etmemişti. Lakin ,daha sonra intikal etti ve bu sıra başka bir başlıkta başörtüsünün füruat olduğunu iddia eden ve ilmi bir yazı yazan bir zata füruat olmadığını iddia eden bir yazı da yazdım.
Yani, baş örtüsü teferruatır , demek bir cinayettir. Başörtüsü füruattır deniyorsa ,ben ve cemaatim dahil böyle inanmıyoruz.
Senin Hocanın söylediği sözü eleştirmek ile başka birinin hocasının sözünü eleştirmek nazarımda birdir. Sen o zaman başkasının hocasının sözünü eleştirdiğim vakitte aynı tepkiyi vermen icab eder. Taki adil olsun. Yada forumu kapatalım gitsin.
Alıntı:
Bak canim kardesim yukarida dedin ya zaten yukaridaki yazida itham edilen hocaefendi ve sen kime karsi yaziyorsun hocaefendiye bunu bilmemek icin egitim,kültür seviyemizin cok yüksekte olmasi gerekmiyor veya duha gibi düsünmemiz gerekmiyor
|
İşte ikinci iltibasın gözüktü.
Hoca Efendiye ait bir sözü eleştirmek, Hoca Efendiyi eleştirmek değildir. Her haklı mesleğin her bir sözünün işinin haklı olması gerekmez.
Hem yukarda şöyle demişim:
"Hem taassub bağlı olduğu Zat'ın sözünü mutlak doğru kabul ettiğinden, başkalarında o sözü mutlak doğru kabul etmesini ve o konuya aklın darb edilmesini o bağlı olduğu Zat'a bir hakaret kabul ettiriyor. Korkuyor ki, eğer filn mesele muarızın dediği gibi olsa şeyhi iptal olacak. Böyleler hakikat peşinde değil şeyhini, alimini kabul ettirmek ve tasdik ettirmek peşindedir. Böyleler hür değildir. Elbette ona hiç bir şey izah edilemez."
İşte yazdıklarım arasında bir çelişki yok. Zaten sen de bu cevabında çelişkiyi göstermek yerinde daha önce içinde kalan şeye dem vurmuşsun. Oranın intikamını burada almak istemişsin. Zateni yazının hiç bir yerinde
" Duha kardesim burada böyle derken baska yerde farkli diyorsun" iddianı doğrular bir kaşılaştırma yok. Yani, dememişsin "bu yazında böyle demişsin, ama şöyle yapmışsın. Şu yazının anlamı bu , bu dediğinin anlamı bu." O zaman karşılatırma olurdu ve izah olabilirdi. Yani, iddian hala havada asılı duruyor.
Alıntı:
yani isin HASILI bu ben bu olayi yeniden zikretmek istememistim tevafuk olunca dünden bugune,yeniden ufak bir aciklama ile söyleyim dedim ama baktimki sana yolladigim özel mesaj dahi faide etmeyip
senin bu yazini cvp vermeksizin buraya tasimis vay bizim göremediklerimizin ama bildiklerimizin haline
ve en sonda ne demistim su son yazdigin yeri aldim demistim
selametle
|
Görüldü ki aslında bir tevafuk yok. Sadece dün o arkadaşınla o başlıktaki münakaşa gündeme gelince bu günde bu yazı yazılınca hissi davranmış ve arasında bir bağ kurmuşsun.
O başlıkta hatalarım var. Ama bu yazdıklarım ile bir bağlantısı yoktur. İkisinide iyice bir oku.
Muhabbetle