20.08.2006, 23:49
|
#9 (permalink)
|
| Tercübeli Üye
Aysegul isimli Üye şimdilik offline konumundadır
1 Kunu Icin 1 Tesekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 10 | Alıntı: | THE_HAFIZ Nickli Üyeden Alıntı
Peki öyle olsun hanfendi, ama, bu alimleri kim belirleyecek, size kalsa, benim alim dediğime alim demezsiniz, bana kalsa, siz alim gördüğünüze alim demem, öyleyse nasıl karar kılacağız, kimin alim olup kimin olmadığını gösteren bir alette icat edilmediğine göre, nasıl berleyeceğiz şu meşhur alimleri.. bana öyle geliyorki, siz işi alimlerin sırtına yükleyerek, sorumluluktan kaçıyor gibisiniz.. bilmem ama, 500 yıl önce bir alimin pişirdiği yemeği bayat bulur, yemem, en iyisi, elimizde bulunan Kur'an erzağıyla kendimizin birşeyler hazırlaması ki, Kur'an her çağa hitap eden tek kaynak olduğuna göre, buyrun lütfen mutfağa hanfendi, kimse kimsenin sorumluluğunu yüklenemez.. dualarımla | Ya siz alimlere niçin güvenmiyorsunuz...Onlar Allah dostudur...Bir çok yeteneğe sahip olarak doğmuşlar kuranı küçük yaşta ezberlemişlerdir...Onlar sizin gibi ellerine kur'anı alıp yorumlamamışlar...Çoğu insan öyle zannediyor sanırım...Onlarıda yetiştiren hocaları olmuş hep bir önceki bir sonrakinden ders almıştır...Kur'anı herkes eline alıp yorumlasın o zaman...Çoğu ayetin inme sebebini bilmeden yorum getirelim...Büyük bir sapıklık olmazmı...O erzaktan har vurup harman savurmadan faydalanma tarfatarıyım...Ayrıca inanmamakta diretiyorsanız o sizin kendi inancınızdır...Biz salt kur'ancı değiliz...Kur'anı elimizden bırakmayız ama kafamıza görede yorumlamayız!
__________________ Nisa Suresi 59 Ey iman edenler! Allah'a itaat edin. Peygamber'e ve sizden olan ülülemre de itaat edin. Eğer bir hususta anlaşmazlığa düşerseniz Allah'a ve ahirete gerçekten inanıyorsanız onu Allah'a ve Resûl'e götürün (onların talimatına göre halledin); bu hem hayırlı, hem de netice bakımından daha güzeldir. |
|
| |