Tekil Mesaj gösterimi

Alt 20.01.2008, 01:48   #9 (permalink)
metin mete
Tercübeli Üye

metin mete - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

metin mete isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Tesekkür Etti: 128
154 Kunu Icin 287 Tesekkür Aldı
metin mete Gelecegin keskin Zekasımetin mete Gelecegin keskin Zekasımetin mete Gelecegin keskin Zekasımetin mete Gelecegin keskin Zekasımetin mete Gelecegin keskin Zekasımetin mete Gelecegin keskin Zekasımetin mete Gelecegin keskin Zekasımetin mete Gelecegin keskin Zekasımetin mete Gelecegin keskin Zekasımetin mete Gelecegin keskin Zekasımetin mete Gelecegin keskin Zekası
Tecrübe Puanı: 24

Alıntı:
yelken06500 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
sevgili mete bildiğiniz bir şeyler olduğuna inanıyorum .ama inandığım bir şey de namaz hk.ki düşüncelerinizdeki sabitliğiniz ve gerçekten bu konuda beslendiğiniz kaynaklar veya sizi besleyen fikir yapınız sadece mümin bir kardeşinizi şüpheye düşürmekten ve namazı hafife almasına sebebiyet vermesinden öteye geçemez.

elbette tüm nebi ve resullerin ümmetleri mümin idi...bu forumda hiç bir mümin ve de sünnet ehli kardeşin bunu inkar etmez ama sen red-i sünnet ediyorsun...acaba o devirdeki insan beyni ve akletme kabiliyeti bu zamana göre(evrimcilerin teorisi) bir gelişme göstermiştirde şimdiki insanların peygamberin sünnetine hiç ihtiyacı kalmamışmıdır.ayetleri açıklayıcı olarak gönderilen peygamber terki madde ettikten sonra görevi sonamı ermiştir...gerçekten yaradanın, düşünenler için ayetleri açıktır.peygambere uyun derken her yönünü kastedmezmi?...yoksa peygamberin sadece isimlerini çocuklarımıza takmak mı bize miras kaldı?

bakdığım zaman günümüzün en büyük sorunu insanların kuru bir ben-cillikten doğan öğüt almamaları halidir.nedense kimse öğüt alma taraftarı değil sadece öğüt vermede yarışır hale gelinmiş.bundan en çokta nefsim gocunsun...

sözün kısası kimse kimseye objektif açıklamalar yapamadıkları durumlarda ya da somut bir delil getirmedikleri hallerde dayatma yapmamalarıdır...

demem o dur ki namaz erkanını en iyi peygamber as bilir.bizde o na tabiiz.

Sevgi deger Yelken;Süpheye düsürücü?Gercekten benim bilgimi sorguladiginiz ve sizi süpheye düsürdü anlaminda almammi gerekiyor anlamadim.Beslendigim kaynak tehacüp(Kuran)Bunu yargilamak bilemiyorumki kimin Haddine?Namaz sizce gelenekleri din yapmakmi?Bizim itirazimiz yapilan fazlalik.Ama kabul edersin veya etmezsin bu seni baglar.

O devirdeki insanlar o kadar cahilki;her seyi sormuslar ve fetva istemisler öyle bir iddia olusumu mevcut dediklerinizden bunu anliyorum cünki Islam dediginiz an su anlam cikar sizin inancinizda her seyi Alimler bitirmis.Ama Kurana baktigimiz zaman bu iddia biter nedenmi?Cünki Insanlarin sorduklarina Direk Allah cevap vermis.Daha sonra olusacak sorularada cevabi bastan vermis;

Ey iman sahipleri; size açıklanınca hoşunuza gitmeyecek şeyleri sormayın. Kuran indirilirken onları sorarsanız size açıklanır. Allah onları affetti. Allah Bağışlayandır, Merhametlidir.

Maide Suresi 101

Resulün Ölümünden sonra bize getirmis oldugu KITAB mevcut iken neden baska hüküm vericiler iste anlamadigiz konu bu.Allah bir Resul(Elci)Göndermis ve Kitabullahta dikte ile vurgulamis;

Onlara ayetlerimiz açık açık okununca, bizimle karşılaşmayı ummayanlar "Bize bundan başka bir Kuran getir veya bunu değiştir.” dediler. De ki "Onu kendiliğimden değiştirmem benim için söz konusu olamaz. Ben sadece vahyolunana uyuyorum.”

Yunus Suresi 15

Böylece biz seni, kendilerinden önce nice ümmetlerin gelip geçtiği bir ümmete sana vahyettiklerimizi okuman için gönderdik.

Rad Suresi 30

De ki " Ben sizi ancak vahiy ile uyarıyorum.”

Enbiya Suresi 45

Simdi Resul diyorki ben VAHYe uyarim,VAHY ile uyariyorum VAHYi okuyorum;Ama siz diyorsunuz olmaz biz anlamayiz mutlaka baska kaynaklar lazim El insaf ayetlere zulüm degilmidir...

Resule uymak nasil olur Onun dedigi gibi VAHYe uyarakmi yoksa?Sizin dediginiz gibi icerisinde binlerce celiski bulunan rivayetlere uymaklami?

Güzel bir aciklama biliyorumki bu elestiri sadece senden gelmedi?Evet ben cocuklarima ismini verdim eger bir kac oglum olsa idi yine verirdim hemde hic tereddüt etmeden.Bu tamamen benim kendi tercihimdir,Yoksa sizin algiladiginiz gibi miras filan degildir,bir Muhammed ismini seviyorum(Neden diye sormani beklerdim,Ahmet veya Mahmut olarak vermedin diye)Ogullarimin ve kizlarimin isimleri cok düsünülerek ve sevdigim isimlerden derlenerek hazirlanmistir.Bunu dinle imanla hic bir ilgisi yoktur,Tamamen tercih.Eger oglum olursaki muhal;Ismi Muhammed Alparsalan Türkes olacaktir.Yani düsünülerek hazirlanmis isimler hala mevcuttur...

Nebiye atf ile binlerce herze uydurdun.
Yıktın da dini mübini yeni bir din kurdun.

Doğrudan doğruya Kuran'dan alarak ilhamı.
Asrın idrakine söyletmeliyiz İslam'ı
.

Mahyaye ve Memati Lillah..

Hanife Müslimen...