Alıntı:
berguzar Nickli Üyeden Alıntı
Merhaba Arkadaşlar:
Ben konuyu aynı başlıkla farklı bir boyuta taşımak istiyorum, umulurki halis niyetim anlaşılır.
Emir iman edenlerle müşriklerin evlenmesini yasaklıyor ve bizim müşrikten anladığımız sadece yahudi ve hristiyanlar mı?
Günümüzde Allah = Peygamber, ya da Allah = mezhep imamları, ya da Allah = tarikat liderleri vs yollar yok mu? Bunu nerden anlıyoruz, kuran yetmez, kuran anlaşılmaz, kuranda eksikler vardır söylemlerinin arkasından gelen hadis, sünnet, ilmihal bilgileri vs, bunlar şirk değil mi? Demekki müşriki sadece müslümanların dışında aramakta yanlış. Allaha ulaşmak için aracı tutanlar sizce şirk batağında değiller midir? Bırakın başka memleket insanını, kendi ailenizde bile bunlardan yokmu? Ayeti iyice anlamamız için önce şirkin ne olduğunu iyice bilmemiz gerekiyor.
Şirk ile ilgili ayrıntılı bir makalenin bulunduğu linki buraya veriyorum, okuyanlar gerçeği daha iyi görecektir.
Hepiniz Allaha emanet olasınız... |
Senin deyimine bakarsak fatih de müşrik aziz mahmud hudaide hacı bayrmı velide veysel karanide velhasıl sahabelerin hepsi müşrik oluyor haşa ve kella
Silkelende kendine gel bana tavuktan kurban olur diyen yaşarı örnek gösterme