17.01.2008, 14:05
|
#5 (permalink)
|
| Yeni Üye
Muhabbetci isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyelik tarihi: 16.01.2008 Bulunduğu yer: Almanya/ Krefeld Yaş: 33 Mesajlar: 44 Tesekkür Etti: 0
0 Kunu Icin 0 Tesekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 0 | Alıntı: kuranyeter Nickli Üyeden Alıntı
selam muhabbetci
belki konuyu tam olarak anlatamadım bilirsin işte bazen yazı yazarken iş yerinde yanlız olamadığın bir durumda konuya vakıf olamıyoruz,bu durumda eksik anlatım oluyor.
yasin suresinde helak edilen kavmin içinden biri elçilere biat ediyor.ve ona cennete gir deniliyor sonra bu insan kendisine yapılan bir ikramı bize bildiriyor.
soru şu buinsan hiç kabirde yada berzah aleminde kaldığına dair bir işaret vermiyor.direk cennete girmesini kendi içimzde nasıl değerlendirebiliriz
selam ve dua ile | Sorun degil kardes...Hepimiz bazen tam anlatamiyoruz onun icin bir daha sorayim dedim ...Tam olarak neyi bilmek istedigini...
Cennet olayi aslinda basit, baska görüslerde mevcut olmasina ragmer , Cennetle müjdeleniyor...Yani O kisiye :" Sende müminler ile cennete gireceksin!" der gibisine geliyor ....Bunun bir baska anlamida, Bu dünyada mümin olan ( tevhidi tam idrak edebilen) Cennetini bu dünyada yasamaya baslar cünki onun özü Hakikat ile huzur bulur...Bu sekil aciklama edende vardir bu ayeti...
Bunun kabir ile, yahut berzah alemi ile hicmi hic alakasi yokdur....Kabir konusu basdan basa alinmasi gereken bir ayri konu, berzah alemide aynisi..Böyle iki kelime ile aciklancak gibi degil bunlar....
Insallah aciklamam biraz aydinlik getirmisdir kardes 
vesselam
__________________ Mende sigar iki cihan , men bu cihana sigmazam
Gevheri lamekan menem kevnü mekana sigmazam Seyyid Imameddin Nesimi |
|
| |