Alıntı: rusen_alp Nickli Üyeden Alıntı
Allah razı olsun kardeşim, Kuran'a göre konuşmak güzeldir. bu ayet-i kerime verdikleri sözlere riayet etmeyen Beni İsrail hakkında inmiştir. Kuran'da da bir çok ayet-i kerimede sözlerine, ahdlerine hiç bir şekilde riayet etmeyen Beni İsrail'den bahsedilir,Zaten Maide suresini başından itibaren okursan konunun Beni İsrail'le ilgili olduğunu anlayacaksın.Rabbimiz bu ayet-i kerimeyle Peygamber Efendimize yahudiler karşısında takınması gereken tumuma dikkat çekmiştir. Hatta Peygamber Efendimize bir yahudi kadın suikast düzenlemiş, Peygamber Efendimiz bu ayet-i kerimeye istinaden kadını affetmiştir. | Öncelikle paylaşımda ki nezaketinden dolayı kutluyorum seni ruşen kardeşim.Bir hukukçu olarak fikri karşıtlığın insana muhabbete engel olamayacağını saygılı üslubunla ortaya koyuyorsun.Tebrikler Mesajını okurken aklıma şu takıldı şayet biz ayetleri yada bütün olarak sureleri falana inmişti filana inmişti düşüncesi ile ele alırsak öncelikle Kur'an ın çağlar üstü bir Furkan olma özelliğine gölge düşmezmi?Bu yaklaşım KUR'AN ın son noktasının konularak kıyamete kadar insanlığa hitab etme misyonuna engel olmazmı? Böyle bir yaklaşım yani her toplum ve kavme özel ayetler ve sureler inmiştir yaklaşımı Kıyamete kadar vahyin devamı gereğini doğurmazmı? Yoksa olaya şöylemi yaklaşmalıyız ? Evet bu ayetler Beni israil oğullarına inmiştir ama onların şahsında tüm insanlığa kıyamete kadar aynı ve benzeri durumlarda yol gösterici olmak kaydıyle.Efendimize düzenlenen suikastte sergilenen tavrın önümüzde durması efendimizin Rahmet ve şefkat peygamberi olması yanında bizler içinde müşahhas bir örnek teşkil etmekte değilmidir? Kısaca KUR'AN a müslümanın yaklaşımı peygamberi bir metod ve Rabbani bir yönelişle olmalı değilmidir? Kurduğum cümleler soru kipinde olduğu için üzerine alınma değerli kardeşim.Mesajı okuyan bütün kardeşlerim bu soruları kendine sormalı ve cevapları nefislerinde verebilmeli diye düşündüğüm için bu tarz bir üslubu benimsemenin doğru olacağını düşündüm.Allah ın c.c rahmet ve bereketi sizlerle olsun.Dua ile
Birde söyleyene bakarım adammı diye... |