Konu: '''Sigara''
Tekil Mesaj gösterimi

Alt 07.01.2008, 02:24   #1 (permalink)
unimeka.
Yeni Üye

unimeka. isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Tesekkür Etti: 0
0 Kunu Icin 0 Tesekkür Aldı
unimeka. Tanınma yolunda
Tecrübe Puanı: 0

Alıntı:
oğuz bakar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
NAHL 44'ÜN MEALİ SAPTIRILMIŞ
Alıntı:
oğuz bakar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Beyan kökünden türemiş tübeyyine yübeyyine , bir şeyi apaçık bildirmek demektir . Açıklamak ise , Allah Kur'an'ı zaten açıklanmış olarak indirildiğini "fessalna" yani detaylandırma kelimesi ile açıklar .

Ayrıca , Resul'e itaat ediyorum zannıyla Buhari , Müslim , Tirmizi , İbn Mace gibi kitaplara itaat etmek ne demek oluyor ? Allah böyle birşey mi emretti . Bir müslüman , Buhari2ye iman etmek zorunda mıdır ? Deliliniz ?

Senin amacın hakikaten ortalığı karıştırmak:
Sen nakledilen hadislere inanmıyorsun ki sana delil gösterelim.Buhari en muteber hadis kitaplarından biridir ve sen ona bile dil uzatıyorsun.
Hem buharî'ye iman etmek de ne demek imanın altı şartını bilmiyorsun heralde.Buharî deki hadis-î şeriflerin doğruluğuna inanmıyorum diye bişey söyleyebilirsin ancak. ama bin küsür senedir bu muteber kitaplara dil uzatan çıkmamışda şimdi bir iki kişi kendi düşüncesine göre karşı çıkıyor, gerçekten şaşıyorum....
Sözlerinden açıkça hadislere inanmadığın ortaya çıkıyor.
İslamiyet nakil dinidir! Bu din sana, bana kadar nasıl geldi sanıyorsun.Peki Kuranı Kerim kimin aklına uygun olacak şekilde açıklandı.
Senin anlama kabiliyetinle benim anlama kabiliyetim birbirinden farklı...
Bir sürü sapık fırkanın çıkmasının sebebi ayetlere yanlış mânâ vermelerindendir.
Vehhabiler ayeti kerimelerden yanlış bana çıkkartdıkları için sapıtmıştır.Sadece kendilerinin müslüman olduğunu iddaâ etmiş ve diğer müslümanlara kafîr deme cüretini göstermişlerdir...

şimdi bana söyler misin madem; Kuran-ı Kerim senin benim anlayacağım şekilde indirildi.Neden bunca insan ayetlere yanlış bana vererek (kendi aklına göre) bu bana göre böyledir diyerek sapıttı.
Kuran-ı Kerim'e
herkes kendine göre mânâ verseydi insan adedince din ortaya çıkardı!

Sen kime veya dayanarak benim gösterdiğim ayeti kerimenin saptırılmış olduğunu iddaa ediyorsun.
Yoksa kendi aklına göre mi?
..................................
Seni bana veren devran değişmiş...