Alıntı:
islamci Nickli Üyeden Alıntı
kalın harflerle yazılan senin yazına dikkat çekmek istedim. kuran eksik midir? yada kuran açıklanamaz mıdır? senin alimlerin kuranı senden iyimi biliyorlar? kuran çözülemeyecek kadar karmaşık mıdır?
ben bu sorulara cevap beklerkende şunu belirtmeliyimki ' ben kuranı inkar etmiyorum.ne kuranı,ne peygamberi,nede diğer peygamberleri, nede melekleri, nede Allah(c.c.) ı inkar etmiyorum.
ben sizin önder dediğiniz örnek aldığınız insanları eleştiriyorum diye kafir, müşrik, düzenbaz gibi ifadelere maruz kalıyorum.
ben hiçbir zaman kuranı inkar etmedim içindeki bir kısım ayetleride inkar etmedim. siz bir kısım ayetleri inkar eder olmuşsunuz. kuran apaçık bir kitaptır.onu ancak akıl sahipleri anlar.o gerçekten açıklayıcı bir kitaptır. ayetleri kuranda geçmesine rağmen siz daha herşey kuranda yoktur diyorsunuz. işte ben buna anlam veremiyorum. |
buradaki ifade kuranın yetersiz oldugu ifadesi degildir egerki bunu anlasaydı bunu yazmadın zaten kuran yetersizde degildir insanların tam manasıyla dini anlaya bilmek için hadisler bu konuda yardımcıdır ve yine söylüyorum kuranı anlamak için hadis sartır bu konuda örnek verirsek kardeşim namaz bu konuda bir çok tartışma yapıldı bu konuda ve sadece kuran diyen kardeşlerim bir çok konuda tam manasıyla ifade edemediler namazın kılınısını evet apaçık kitap olduguda gerçektir bu kitabı tam açıklama yine peygamberin sözleri iledir yani sizin hadisleri inkarınız gibi bizim bu konuda ki ifademiz budur her şey tam manasıyla geçmez buradaki benim anlatmak isdegim ifade budur kardesim ilk yazdıgım yazıda bir eksiklik yapılmıştır uyardıgın için tsk ederim o yazı düzeltilecektir