Alıntı:
metin mete Nickli Üyeden Alıntı
Dedigin dogru Duhacigim bunlar tümden oynadilar el degmemis birakmadilar yani hükmüyle,akidesi ile,yasantisi ile,Allahin her verdigi orjinalligi degistirdiler o nedenle acabalarla bocaliyoruz?Allah yapisimi kul yapisimi diye? |
Abi ilim ile insanların ilimini karıştırıyorsun.
İnsanların ilimden nasibini almamış olması veya ilmi veriler kendi kafa feneri ile veya işine geldiği gibi değiştirmesi tahrip etmesi o ilme zarar vermez. Hakiati söndürmez.
İşte Cadde-i Kübra-i Nuraniyede bozuk mesleklerin dükkan açması o caddeye zarar vermez. Diğer dükkanlardan alış veriş yapmamayı gerektirmez. Kimsede bana Cadde-i Kübra üzerinde bozuk dükkanlar var diye başka caddede dükkan açmayı söyleyemez. Kabul edilmez. Kalıp mücadele etmek var.
İşte Bodum kardeş, net örnek verdim. Kur'ani tek hak fırka yani cemaat vardır. Oda Ehl-i Sünnet ve'l cemaattir.
Namaz kılan cematin içine münafıkların dahil olması nasıl namazı iptal etmez. O büyük cemaat olan fırkanın içinde cahillerin, münafıkların dahil olup tahrifat yapması o cemaatin nuraniyetine helal getirmez. Çamura düşürtülmüş bir altın yine altındır.
vesselam