Alıntı:
firsaf Nickli Üyeden Alıntı
kuran neyi emrediyor resule uymayı emrediyor resul hayattayken sahabe resule uyuyordu biz nasıl uyacaz? yoksa bu ayetlerin hukmu resul hayatta oldugu zamanımı kapsıyordu.resule uymak resulden sonra sunnetine uymaktır
sunnet nedır vahyın hayata tatbik edilmesidir
siz hırsızın elını kesın ayetini nasıl algılıyorsunuz ihtiyacı olduğu bir ekmek çalan ile hortumla götürenlerin cezaları aynımı olmalı
sizin düşüncenize göre ikisinde eli kesilmeli neden ayet diyorkihırsızın elini kesin
buyrun soruyorum bu durumda ne yapılır |
kuran Allah(c.c.) a ve resulune uymamızı emrediyor.resulun kendi hükmü yok direk Allah(c.c.) ın gönderdiğini tebliğ etmiştir. yani yine Allah(c.c.) ın gönderdiğine uymuş oluyoruz.
birde sana şunu sorim; sen sünneti peygamberimiz için mi kılıyorsun? yoksa Allah(c.c.) için mi kılıyorsun?
hırsızın elini kesin ayetini gayet açık algılıyorum. ihtiyacı olduğu için ekmek çalmak bence yine hırsızlıktır.Allah(c.c.) hırsızlığı yasaklamıştır. bu ihtiyacı olan insan ihtiyacı olduğunu söyleyebilir ve isteyebilir. adamda vermeyebilir.başka fırına gider tüm fırınlara sorar ihtiyacı olduğunu adamlar vermezse kendileri bilir. bu ekmek veren, çıkana kadar devam edilir.eğer verilmezse bu adamda açlıktan ölürse ne mutlu ona ki. niye mutlu onu söyleyim ihtiyacı olduğu hâlde hırsızlık yapmamıştır.tabikide Allah(c.c.) karşılığını mutlak verecektir. ihtiyaç gayri meşru yollardan giderilmemelidir.
diğer adamda benim zenginliğe ihtiyacım var diyerek hortumculuk yapıyor bunu unutmayalım.
cezaya gelince ikiside aynı cezayı almamalıdır. ekmek çalan hırsızın bileği kesilir. banka hortumlayan ise kolu kesilmelidir.