18.10.2007, 09:42
|
#11 (permalink)
|
| Gesperrt
Suffiyun isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyelik tarihi: 22.07.2006 Bulunduğu yer: Bursa Yaş: 19 Mesajlar: 386 Tesekkür Etti: 0
1 Kunu Icin 1 Tesekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 0 | Alıntı: nns Nickli Üyeden Alıntı
kardeşim neden bu kadar komplocusun.İnsanlar neden istismar etsin kardeşimizi.Saf olmamak gerekir fakat bu derecede katı ve korkutucuda.inceler ve eğer hoşlanmazsa bakmaz.Birbirimize en fazla ihtiyacımız olan bir dönemde kendi dinimizdeki,kendi ilgilendiğimiz bir sitedeki arkadaşlarımıza dahi güvenmiyorsan bence bu davranışını eleştirmeye hakkım var.. | Yaşamadığınız için bilmiyor olabilirsiniz.Ben size somut bir örnek vereyim. Sofi meşreb bir kardeşim vardı.Bu arkadaş aynen böyle saf temiz duygularla araştırmaya okumaya başladı.Yanlış yönlendirme neticesi bu arkadaş selefi oldu.Sonra; Hepimizi kafir müşrik ilan etti.Evliyaullah'a hakaretler yağdırdı.Usame bin ladin'i halife ilan etti,falan filan saçma sapan bir rotaya girdi Allah(c.c) ıslah etsin. O yüzden uyarmıştım,mesele ciddi bir mesele. Ehl-i Sünnet vel cemaat itikâdından zerre miktar uzaklaşan sapıyor Allah muhafaza. Benim kardeşimize tavsiyem,şu meşrep bu cemaat noktasından ziyâde,madem şu an bir yolda değil; İmam Rabbani İmam Gazali Erzurumlu İbrahim Hakkı Abdulkadir Geylani gibi alim zâtların eserlerini okumalıdır.Şu merhâlede en temiz ve doğru araştırma budur. |
|
| |